BLOKADA

Zbog skupog najma trgovci blokirali najveću pijacu u BiH

čapljina
Foto: Frano Matić
1/3
12.03.2012.
u 10:21

Najam štanda košta 600 KM, dok je npr. isti štand u Metkoviću 200 maraka

Nezadovoljni uvjetima rada na veletržnici,preskupim mjesečnim najmom i nebrigom uprave koja i ne razgovara i ne rješava njihove probleme stotinjak djelatnika zelene veletržnice te vlasnici ugostiteljskih objekata,prodajnih štandova i tzv.boksova jučer je ujutro u znak upozorenja blokiralo kapiju veletržnice u Tasovčićima kod Čapljine,najveće veletržnice takve vrste u BIH.

Ogorčeni djelatnici istiću kako financijski ne mogu podnijeti mjesečni najam od 600 KM koji se od njih traži a navodili su i brojne druge probleme i aktivnosti koje su ih,kako kažu,doveli do zida i na rub egzistencije.

\"Prevelika renta,jako loši uvjeti rada,nebriga uprave,krađe i razna događanja oko veletržnice samo su dio onoga što želimo upoznati javnost a najviše nas boli to što nas uprava veletržnice doživljava samo kao neke brojeve tj.trebamo im i znaju za nas samo kada nam treba uzeti novac.A ostalo je katastrofa.Pa oni su u zadnjih deset godina obnovili samo ovu kapiju kako bi ljudima mogli naplaćivati ulaz a na samoj veletržnici je pravi kaos.Od tog novca oni školuju svoju djecu po inozemstvu,kupuju stanove i automobile pa čak i skupe umjetničke slike.Ovo zaista ne može više ovako.\"-upozorio je u ime prosvjednika djelatnik na veletržnici  Pero Jovanović te dodao kako su prikupljena 52 potpisa i kako je u tujeku osnivanje Udruge zaposlenika veletržnice u Tasovčićima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?