Inspekcija RS-a

Zbog prekršaja iz Zakona o igrama na sreću 116.800 KM kazni

03.03.2016.
u 08:00

Represivne aktivnosti Odjela za inspekcijski nadzor Republičke uprave za igre na sreću realizirane u prethodnom razdoblju u značajnoj mjeri doprinijele su uređivanju stanja u oblasti priređivanja igara na sreću u Republici Srpskoj i smanjenju ilegalnog priređivanja igara na sreću.

Iz Republičke uprave za igre na sreću rečeno je Srni kako su se aktivnosti njihovih inspektora prvenstveno manifestirale povećanjem broja licenciranih priređivača igara na sreću i povećanjem proračunskih prihoda po osnovi naknada za priređivanje igara na sreću.

Prema njihovim navodima, inspektori Odjela za inspekcijski nadzor u 2015. godini izvršili su ukupno 1256 inspekcijskih pregleda, od kojih 653 kod pravnih i 603 kod fizičkih osoba.

Inspektori su u 2015. godini izvršili inspekcijske preglede u 57 općina i šest gradova RS, a u većini općina i gradova inspekcijski pregledi obavljeni su više puta.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o igrama na sreću, otkrivenih prilikom inspekcijskih nadzora, inspektori su počiniteljima prekršaja izdavanjem prekršajnih naloga izrekli ukupno 116.800 KM novčanih kazni.

Tijekom 2015. godine inspektori Odjela za inspekcijski nadzor su od fizičkih i pravnih osoba privremeno oduzeli ukupno 208 predmeta korištenih u izvršenju prekršaja iz Zakona o igrama na sreću, odnosno 28 automata za igre na sreću, deset oprema za priređivanje elektroničkih igara na sreću i opreme za priređivanje kladioničkih igara na sreću, te 128 instant lutrijskih kartica Lutrije Federacije BiH.

Od ukupnog broja donesenih odluka tijekom prošle godine, doneseno je 38 odluka o zabrani obavljanja djelatnosti, od kojih 31 fizičkim i sedam pravnim osobama. Angažirana je i pravna osoba s kojim Uprava ima zaključen ugovor o izvršenju uništavanja oduzetih predmeta u postupku inspekcijskog nadzora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije