Čedomorstvo

Zbog nesretne ljubavi majka zadavila tek rođenog mališana pa ga zakopala u blizini kuće

28.10.2016.
u 07:00

Nakon pet godina fočanski kraj ponovno je potresao stravični slučaj čedomorstva. Ovoga puta je 19-godišnja Senada K. uhićena zbog sumnje da je u selu Krševina kod Foče poslije porođaja zadavila svoju mušku bebu i potom je zakopala. Ovaj nemili slučaj dogodio se još 14. kolovoza u selu Krševina kod Foče, ali je Senada uhićena tek prije dva dana. U međuvremenu je sve i priznala.

- Dobili smo operativnu obavijest o mogućem čedomorstvu te djevojku pozvali na informativni razgovor.

Ona je pri ispitivanju inspektorima priznala da je u blizini obiteljske kuće rodila živo muško dijete i odmah ga zadavila, a potom zakopala. Navela je i ime oca. Nakon toga je zatražen nalog Osnovnog suda Foča, pa su tužitelj i sudski vještak stigli na mjesto nemilog događaja, gdje su zatečeni i ekshumirani ostaci novorođenčeta pa prebačeni u prosekturu fočanske bolnice. Tu će biti obavljena sva potrebna medicinska vještačenja. Naime, tijelo je bilo u takvom stanju da se nije moglo utvrditi je li riječ o muškom ili ženskom djetetu. Zbog toga je tužitelj i naredio da se obave vještačenja, kao i DNK analiza utvrđivanja očinstva. Osumnjičena za kazneno djelo ubojstva djeteta pri porođaju puštena je da se brani sa slobode. – potvrdili su iz CJS Istočno Sarajevo.

Neslužbeno, policiju su alarmirali mještani ovog sela koji su ranije primijetili da je Senada trudna, ali i to da odjednom više nema trudnički trbuh, ali ni dijete.

- Kako se moglo čuti, inspektori su ostali zgroženi kada su pronašli tijelo bebe jer je bilo u fazi raspadanja. I mi smo ostali šokirani što je odlučila ubiti tek rođenog sina. Poznajem tu obitelj i mislim da je roditelji ne bi puno osuđivali da im je dijete donijela u kuću. Ovako su svi ostali nesretni. Senada je neko vrijeme imala dečka, ali ga kasnije nisam viđala niti ga je tko spominjao. Vjerojatno je svemu pridonijela nesretna ljubav – zaključuje susjeda.

Inače, Foču je prije točno pet godina šokiralo još jedno monstruozno ubojstvo djeteta. Tada je Nermina Bajrović tek rođenu bebu nožem više puta izbola po grudnom košu i vratu, a tijelo bacila u poljski toalet.

Slučaj se otkrio kada je došla u bolnicu s obilnim krvarenjem, a liječnici su utvrdili da je netom rodila. Konačno, ova godina ostat će u analima kriminalistike nakon što se otkrilo da je Sanja Bogojević iz Trnjana kod Doboja, uz pomoć majke Vojkane, dala ubiti i baciti svoje tri bebe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije