Akcija SIPA-e

Zbog malverzacija uhićeni bankari

slobodan pavlovic
12.02.2016.
u 07:00

Inspektori SIPA-e su jučer oko 12 sati na području Trebinja priveli vlasnika Pavlović Internacional banke (PIB) Slobodana Pavlovića (78), nakon što su dva sata ranije u Bijeljini uhićeni bivši direktori ove banke, Petar Lazić (54) i Blago Blagojević (65), kao i referentica za obradu kredita Ljiljana Garić (52), i to zbog financijskih malverzacija, a koje se odnose na sumnjive kredite i način njihova plasiranja. Inače, još u prosincu je Pavlović, na vlastitu inicijativu, bio saslušan u Tužiteljstvu BiH, a jučer je demantirao informacije pojedinih medija da je uhićen, istaknuvši da je pozvan na informativni razgovor.

Bogatstvo Pavlovića

- Nisam priveden, niti uhićen, već sam pozvan na informativni razgovor, rekao je Pavlović za RTRS.

Direktorica Pavlović banke Ružica Janković potvrdila je da su inspektori SIPA-e u Bijeljini priveli bivšeg direktora banke Peru Lazića i referenticu za obradu kredita Ljiljanu Garić.

Janković je istaknula da “nema sumnji da su Lazić i Garić postupali u skladu sa zakonskom procedurom”. Nakon što je gotovo u svim elektronskim medijima objavljena vijest o ovim uhićenjima, mnogi su se pitali tko je Slobodan ‘Mike’ Pavlović?

- U blizini svog rodnog sela Popovi na granici sa Srbijom osnovao je do danas najveće privatno sveučilište u Bosni i Hercegovini, nije ni profesor, niti akademski građanin, a nema ni djecu, govore njegovi poznanici. Emigriravši u Chicago, bosanski Srbin Pavlović otkrio je način kako se obogatiti na tamošnjem nedovoljno reguliranom tržištu nekretninama. U domovinu se vraća pred samo izbijanje rata 1992. godine s velikom i, kako tvrde u Semberiji, revolucionarnom idejom. Ovaj bombastični i kontroverzni biznismen kojem je uzor direktor Microsofta Bill Gates, prihvatio se izgradnje cijelog jednog grada.

On se odlučio baviti i obrazovanjem, jer Slobomir Univerzitet zauzima značajno mjesto u grandioznoj zamisli da se ledina u blizini Popova, na samoj granici sa Srbijom, pretvori u grad mira – Slobomir. Naziv mjesta, koje bi još više trebalo učvrstiti veze između BiH i Srbije, potječe od spajanja imena bračnog para Pavlović – Slobodan i Miroslava.

Grad na ledini

Ali, od 800 studenata, prva generacija već je diplomirala još 2007. godine, izgradnja grada značajno zaostaje za planovima.

Iako se 78- godišnji Pavlović hvali da je u dobroj formi, jer svako jutro ustaje u 6 sati da bi vježbao i sam priznaje da samo Bog zna hoće li doživjeti da vidi Slobomir izgrađen do kraja. Na njegovoj web stranici Slobomir je prikazan kao napredan grad od 30.000 stanovnika, sa sportskim centrom, neboderom i stambenim zgradama.

- Za sada Pavloviću ostaje uživati u izazovima svojih poduhvata, kao i u reputaciji patriote i dobrotvora koju je zbog njih stekao- tvrde u Slobomiru. U Bijeljini imaju posve oprečne stavove o Pavloviću, koji je njihov najbogatiji građanin.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije