Bolnice na rubu kolapsa

Zbog krize u vlasti i sukoba u SDA, Zakon o konsolidaciji dugovanja još na čekanju

02.03.2017.
u 08:00

Kriza vlasti u Federaciji BiH, uhićenje visokih dužnosnika SDA, te nedostatak političke volje doveli su do situacije u kojoj još uvijek nije upućen u proceduru Zakon o konsolidaciji dugovanja zdravstvenih institucija. Zanimljivo je kako je dokument pripremilo Ministarstvo zdravstva Federacije BiH, ali sukobi unutar bošnjačkoga korpusa i ostali događaji u posljednje vrijeme ne jamče kako će akt dobiti potporu na sjednici Vlade, a poslije i u Parlamentu.

- Tek da zakon padne na Vladi ili Parlamentu, to bi bila katastrofa. Ovako čekamo trenutak kada ćemo imati uvjete da zakon bude na dnevnom redu i da znamo kako će dobiti potporu vladajuće većine, rekli su nam naši sugovornici iz federalnih institucija. A kako nema puno vremena za čekanje, rekao nam je ravnatelj SKB-a Mostar prof. dr. sc. Ante Kvesić. Poručio je kako bolnica kojom upravlja još uvijek jedva preživljava, ali kako više nije siguran do kada će ovakvo stanje biti održivo...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?