Trening centar NSBiH

Završen kamp za nogometaše iz dijaspore

kamp dijaspora
10.02.2016.
u 20:58

Mladi nogometaši bh. porijekla koji žive u inozemstvu okupljeni u Trening centru NSBiH, završili su danas trodnevne pripreme.

Izbornici bh. omladinskih reprezentacija Toni Karačić, Sakib Malkočević i Zoran Erbez imali su priliku a djelu vidjeti nove igrače koji bi u budućnosti mogli nositi dres neke od bh. reprezentacije. 

- Dobra je stvar što je NSBiH nastavio s projektom okupljanja igrača iz dijaspore i što su sada pored momaka iz Europe, na kampu sudjelovali i nogometaši iz Sjeverne Amerike. Važno je da smo se upoznali i da su imali priliku raditi po programu koji smo pripremili mi izbornici. Kratko je vrijeme da bismo donijeli ocjenu može li netko odmah nastupati za naše reprezentacije ali ćemo nastaviti pratiti ih. Važno je da igraju u svojim klubovima. U svakom slučaju, ovo je bila dobra akcija, po dobro osmišljenom programu, rekao je izbornik bh. juniora Toni Karačić.

Sakib Malkočević, izbornik kadeta, vidi potencijal u igračima s kampa, prenosi Fena. 

- Nije prvi put da na okupljnje dolaze igrači iz dijaspore, a ovaj kamp je bio jedan od zanimljivijih. Ima tu kvaliteta i nekoliko imena je skrenulo pažnju na sebe. Neće biti iznenađenje ako dva ili tri igrača povedemo na prijateljski dvomeč s Crnom Gorom, kako bismo ih još jednom provjerili i eventualno priključili timu za službene utakmice, kazao je.

Šef stručnog štaba „U-15“ reprezentacije BiH Zoran Erbez zadovoljan je radom igrača.

- Momci su radni i bez pogovora su izvršavali svoje obveze. Kroz utakmice smo pokušali doći do jasnije slike o umijeću ovih mladića. Oni su pokazali određeni kvalitet i sigurno je da se neki od dječaka koji su bili na ovom kampu mogu nadati pozivu u reprezentaciju. Važno je da se nastavilo s projektom u kojem mladi igrači iz dijaspore dobivaju priliku, a mi ćemo nastaviti da pratimo njihove igre, naglasio je Erbez.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije