Večeras otvaranje 10. MOFF-a

Zatvorenom projekcijom “Mrtvih riba” počinje jubilarni Mostar Film Festival

24.11.2016.
u 08:00

Projekcijom filma “Mrtve ribe plivaju na leđima” redatelja Kristijana Milića, večeras, u 19 sati, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače bit će otvoren 10. Mostar Film Festival - Festival filmske glume.

Projekcija filma “Mrtve ribe plivaju na leđima”, kako je istaknuto na konferenciji za medije koja je održana u Mostaru, bit će zatvorenog tipa te će, prema riječima jednog od glumaca filma Dražena Mikulića, sa sobom donijeti i posebne emocije.

Posebne emocije

“Film smo snimali u Mostaru nešto dulje od mjesec dana i bit će posebno zadovoljstvo gledati ga i prvi put zajedno upravo u ovom gradu. Podrijetlom sam Hercegovac i drago mi je što je u ovom filmu redatelj Kristijan Milić skupio upravo nas Hercegovce, ali i druga velika imena. Od filma očekujem mnogo, i zbog izvrsnog scenarija, ali i odlične ekipe koja je kao obitelj bila uključena u rad na filmu”, rekao je Mikulić i dodao kako se nada da će “Mrtve ribe” ostaviti trag u domaćoj kinematografiji.

U natjecateljskom programu Festivala bit će, kako je istaknula umjetnička direktorica MOFF-a Maja Lasić, predstavljeno sedam filmova, a najboljima će biti dodijeljena nagrada “Stablo ljubavi”.

“Riječ je o aktualnim filmskim ostvarenjima iz regije. Iz bh. produkcije imat ćemo priliku pogledati igrani film Danisa Tanovića ‘Smrt u Sarajevu’ koji prikazuje događaje u jednom sarajevskom hotelu koji priprema večeru u povodu stogodišnjice početka Prvog svjetskog rata u organizaciji Europske unije.

Hrvatski redatelj Zrinsko Ogresta donosi nam priču ‘S one strane’, dok ćemo u režiji Danila i Rade Šerbedžije imati priliku pogledati film ‘Oslobođenje Skopja’, adaptaciju istoimene drame Dušana Jovanovića. U natjecateljskom programu gledamo i film ‘Ne gledaj mi u pijat’ hrvatske redateljice Hane Jušić, hit komediju ‘Ministarstvo ljubavi’ Pave Marinkovića, igrani film ‘Lazar’ Svetozara Ristovksog, te ‘Dnevnik mašinovođe’ Miloša Radovića”, rekla je Lasić.

O najboljim filmovima 10. MOFF-a odlučivat će žiri koji čine Sandra Rančić, novinarka, dokumentaristica, direktorica Festivala glazbenog dokumentarnoga filma “Dok‘n’ritam”, Jaime Olabarri Powell, španjolski fotograf, i Dževdet Tuzlić, novinar i filmski kritičar. Predsjednik tročlanog međunarodnog žirija bit će mostarski glumac koji živi i radi u Londonu Velibor Topić.

Stablo ljubavi za životno djelo na 10. Mostar Film Festivalu ide u ruke glumačkim velikanima Draganu Despotu i Lazaru Ristovskom.

Uz natjecateljski, MOFF će prikazati filmove i u dokumentarnom programu “Docuspectre”, dječjem programu “Dječji klasici” te studentskom programu pod nazivom “!hej studenti studentima”.

Izvršni producent festivala Ognjen Džinić istaknuo je kako će ovogodišnji Festival posjetiti i velik broj glumaca, filmskih djelatnika iz BiH i regije te pozvao sve ljubitelje filma i dobre zabave da se pridruže Festivalu.

Važan događaj

Medijima se uime pokrovitelja UniCredit d.o.o. obratio i Dragan Vujica, direktor regije za poslovanje sa stanovništvom Mostar i zapadna Hercegovina, koji je naglasio dugu tradiciju koju ova grupacija ima s MOFF-om, te dodao kako im je zadovoljstvo podržati jedna ovakav događaj. “Grupacija UniCredit ima dugu tradiciju kada je u pitanju posvećenost umjetnosti i kulturi. Vjerujemo da je umjetnost važan pokretač pozitivnih, kreativnih i ekonomskih trendova svakog društva. Film je grana umjetnosti koja je najpopularnija i najpristupačnija društvu. Veliko nam je zadovoljstvo podržati Mostar Film Festival te se mi u UniCreditu nadamo da ćemo zajedno gledati kako ovaj festival raste iz godine u godinu”, kazao je direktor Vujica.

Na konferenciji za medije je istaknuto kako su od srijede, 23. studenoga, u prodaji i ulaznice koje se mogu pronaći na blagajni Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače. Inače, 10. MOFF održava se od 24. do 30. studenoga u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije