TRAŽIT ĆE PRAVA “DO SUDNJEG DANA”

Branitelji deblokirali granične prijelaze na jugu BiH

crveni grm
27.07.2016.
u 11:21

Kako je za Avaz rekao Drago Grbavac, predsjednik Udruge „Zaboravljeni branitelji“ predstavnici branitelja danas su u Parlamentu postavili ultimatum da se sjednica održi do ponedjeljka.

– Ovo je zadnji put da ćemo odblokirati granicu, ako je zablokiramo. Predstavnici našeg Savjeta su danas razgovarali u Parlamentu FBiH s izaslanikom Edina Mušića i dali su im ultimatum do ponedjeljka popodne da se održi izvanredna sjednica Parlamenta, da se Rezolucija usvoji ili će biti blokirana cijela BiH, a ne samo granični prelazi. Mi samo tražimo ono što nam pripada, ne želimo prosvijede, no bolje je da ne dođe do sljedećih – kazao je Grbavac.

Okupljeni branitelji odlučili su odblokirati prometna graničnom prijelazu Bijača, nakon što su njihovi predstavnici postigli dogovor s predstavnicima Parlamenta FBiH, javlja reporter Avaza s lica mjesta.

Zbog prosvijeda, za sav promet bili su zatvoreni granični prijelazi Crveni Grm, Orahovlje i Bijača (u oba pravca).

Oko 200 branitelja blokiralo je granične prijelaze Bijača, Orahovlje, Crveni Grm i Gornji Vinjani tražeći, uz ostalo, usvajanje Rezolucije branitelja, kazao je predsjednik Udruge zaboravljeni branitelji ZHŽ-a Vlado Marušić.

Po njegovim riječima, iza blokade ne stoji nikakva organizacija, niti udruga, već su se branitelji samoinicijativno odlučili za ovakav korak.

Branitelji, kako javlja reporter Dnevnog avaza, traže uvrštavanje Rezolucije branitelja na dnevni red sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, jedinstven registar pripadnika oružanih snaga, mjesečni dodatak za svaki mjesec proveden u ratu i uvođenje ministarstva branitelja u svim županijama FBiH, kazao je Marušić.

Dodao je kako je predstavnike branitelja danas u federalnom Parlamentu primio zastupnik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edina Mušića, kojeg su branitelji tom prigodom izvijestili kako će, „ukoliko se do narednog ponedjeljka, na bilo kakav način ne realizira braniteljska Rezolucija, blokirati cijelu Federaciju i BiH“.

Marušić nije znao odgovoriti na pitanje do kada će blokade trajati, već je samo kratko kazao kako branitelji neće odustati od svojih zahtjeva, te da će svoja prava, ako treba “tražiti i do sudnjeg dana”.

Ključne riječi

Komentara 1

CO
cope
17:46 27.07.2016.

Triba oformiti ministarstvo branitelja u svakoj zupi,tako da cemo imati u svakome nasemu mistu po jednog ministra.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?