Zahtjev Tužiteljstva

Zatražene maksimalne kazne zatvora za Turkovića i Lakića

Zijad Turković
16.08.2013.
u 12:30

U završnoj riječi Tužiteljstva BiH, tužiteljica Dijana Kajmaković je zatražila po 45 godina za obojicu

Tužiteljstvo BiH zatražilo je maksimalnu kaznu zatvora od 45 godina za Zijada Turkovića i Milenka Lakića. U završnoj riječi Tužiteljstva BiH, tužiteljica Dijana Kajmaković je zatražila po 40 godina za obojicu. Podsjetila je na sve dokaze s kojima raspolaže i koje je prezentiralo Tužiteljstvo BiH tijekom suđenja u predmetu Turković i ostali.

- Tvrdim da je u potpunosti dokazana optužnica za sva krivična djela iz optužnice. Tužiteljstvo traži da Sud BiH oglasi krivim Turkovića i Lakića imajući u vidu da nema niti jedne olakšavajuće okolnosti u ovom procesu dok je spisak otežavajućih okolnosti ogroman - kazala je Kajmaković.

Za ostale osumnjičene iz organizacije kojom je, po optužnici, rukovodio Turković, Tužiteljstvo traži kazne primjerene počinjenim krivičnim djelima.

Podsjećamo, Turković je optužen za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima neovlašten promet opojnim drogama, zločinačka organizacija, razbojništvo, iznuda, pranje novca, ubojstvo, izazivanje opće opasnosti, neovlašten promet oružjem i vojnom opremom, dogovor za počinjenje krivičnog djela, pripremanje krivičnog djela i teško ubojstvo.

Milenko Lakić optužen je za organizirani kriminal, ubojstvo, teško ubojstvo te dogovor i pripremanje krivičnog djela.

Optuženi Saša Stjepanović tereti se za krivično djelo organizirani kriminal, promet drogama, razbojništvo, promet oružjem i vojnom opremom, a Nijaz Zuban za organizirani kriminal i razbojništvo.

Muamer Zahitović tereti se za organizirani kriminal, iznudu, pranje novca, Hilmija Mašović za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zločinačka organizacija i iznuda, a Fadil Aljović za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zločinačka organizacija i ubojstvo. Tužiteljstvo BiH zatražilo je i da Sud BiH zatraži mjeru pritvora za sve osumnjičene nakon izricanja prvostupanjske presude, a zbog bojazni od napuštanja BiH. Završne riječi obrane optuženih zakazane su za 4. rujna 2013.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?