Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH

Zastupnici PSBiH nisu podržali SNSD-ov prijedlog za smjenu Šefika Džaferovića

zastupnici
FENA
14.12.2016.
u 11:47

 Predsjednik Kluba poslanika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Staša Košarac uime Kluba zatražio je da se s dužnosti predsjedatelja Doma razriješi Šefik Džaferović (Stranka demokratska akcije - SDA).

Pojasnio je da to pitanje treba biti uvršteno na dnevni red današnje sjednice zbog istih razloga zašto su to tražili i kada je Džaferović ranije obavljao ovu dužnost jer, tvrdi Košarac, Džaferović je znao za zločine u proteklom ratu počinjene nad Srbima, ali nije učinio ništa da ih spriječi i procesuira počinioce tih zločina.

Ipak zastupnici su s pet glasova za, 18 protiv i devet suzdržanih odbili podržati ovaj prijedlog Kluba SNSD-a te je Košarac zatražio polusatnu pauzu.

Zastupnici su danas minutom šutnje odali počast ubijenim civilima među kojima je mnogo djece u Alepu gradu u Siriji, gdje traje krvavi sukob.

To je učinjeno na prijedlog zastupnice Demokratske fronte (DF) Maje Gasal-Vražalice koja je ocijenila da je to najmanje što se može učiniti posebno ako se svi prisjete genocida u Srebrenici 1995. godine u kojem je ubijeno više od 8.000 osoba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?