Predsjedništvo HDZ-a BiH

Zaštititi branitelje i zaustaviti kriminalizaciju Domovinskog rata

09.02.2016.
u 07:00

Zaključeno je kako se kriminalizacija Domovinskog rata mora zaustaviti, te zaštiti dignitet i Domovinskog rata i branitelja

Predsjedništvo HDZ-a BiH se na jučer održanoj sjednici u Kiseljaku informiralo o tijeku razgovora vezanih uz izmjene Izbornog zakona u BiH, te su članovi Predsjedništva ove stranke raspravljali o aktualnoj problematici branitelja u Federaciji BiH, reformi mirovinskog sustava u Federaciji BiH, organizaciji javnog RTV sustava u BiH, kao i o organizaciji Tajništva stranke, piše Večernji list BiH.

Sjednicom je predsjedao predsjednik stranke Dragan Čović. O pitanju izmjena Izbornoga zakona BiH rečeno je jučer na sjednici kako o pojedinim pravno-tehničkim pitanjima postoji određeni stupanj suglasnosti, ali o određenim stvarima se još uvijek raspravlja.

Pitanje Izbornog zakona

Međuresorna radna skupina za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH trebala bi sredinom tjedna održati novi radni sastanak kako bi se postigao određeni dogovor oko procesa izmjena Izbornog zakona BiH, rečeno je na sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH. Na sastanku bi se ovoga tjedna, kako se očekuje iz ove stranke, trebao dostići određeni stupanj suglasnosti na razini međuresorne radne skupine, što bi uključivalo presudu Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu u predmetu “Sejdić-Finci”, odluku Ustavnog suda BiH vezanu uz Mostar i tehnička pitanja, poput pitanja otvorenosti i zatvorenosti izbornih lista, izborni prag, zastupljenosti spolova na listama... Posebna pozornost na jučerašnjoj sjednici je stavljena na pitanja braniteljske populacije koja je pogođena novim svakodnevnim optužnicama. Razgovarano je o reviziji braniteljskih prava i izmjenama i dopunama zakona u Federaciji BiH koji tretiraju braniteljska prava.

Nametanja Hrvatima

Zaključeno je kako se kriminalizacija Domovinskog rata mora zaustaviti, te zaštiti dignitet i Domovinskog rata i branitelja. Također je oštro osuđen i odbačen svaki pokušaj nametanja kolektivne odgovornosti u optužnicama temeljenim na konstrukciji “zajedničkog zločinačkog pothvata” koji se pokušava nametnuti zapovjednicima HVO-a i hrvatskom narodu u BiH.

Predsjedništvo HDZ-a BiH razgovaralo je jučer i o reformi mirovinskog sustava i mogućim rješenjima, te o nizu drugih aktualnih političkih pitanja koja se tiču vlasti, koalicija i funkcioniranja na svim razinama u BiH. 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Izdajnik
Izdajnik
10:33 09.02.2016.

Dajte djeci posao.. Dosta je šuplje priče!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?