Banja Luka

Zaštićen od doživotnog robijanja pa uhićen zbog krađe BMW-a X6

krađa
ilustracija
03.03.2017.
u 08:00

Dalibor Ivančević (42) iz Banje Luke, koji je prošle nedjelje uhićen zbog sumnje da je sudjelovao u otimanju luksuznog BMW-a X6 biznismena Sime Đukića iz Dervente, osuđen je u Austriji na kaznu doživotnog zatvora, ali se i unatoč tome nalazi na slobodi. - U okviru istrage o krađi džipa Sime Đukića Republičko javno tužiteljstvo RS predložilo je da se Daliboru Ivančeviću odredi jednomjesečni pritvor. Međutim, taj prijedlog odbio je Okružni sud u Banjoj Luci i Ivančević je ponovno pušten da se brani sa slobode. Istraga i dalje traje - kažu iz ovog tužiteljstva.

Podsjetimo, Ivančević je u odsutnosti osuđen zbog razbojstva u kojem je u travnju 2011. ubijena 86-godišnja Elisabeth Faschl. Nakon izricanja presude austrijsko pravosuđe je za njim raspisalo međunarodnu tjeralicu, ali ga od izručenja štiti državljanstvo BiH.

Nesretna starica je ugušena u travnju 2011. u austrijskom gradu Gosau prilikom pljačke njezine kuće, a u čemu je sudjelovalo najmanje pet osoba s područja bivše Jugoslavije. Osim Ivančevića, zbog tog zločina je na 20 godina zatvora osuđen Bojan P., dok je Selveru M. izrečena kazna od 17 godina. Skupina je kroz prozor provalila u staričinu kuću za koju su mislili da je prazna. Kad su Elisabeth zatekli na krevetu, vezali su joj ruke i noge, začepili joj usta i prekrili je plahtama, zbog čega se ugušila. Iz kuće su ukrali 10.000 eura, nakit i dvije štedne knjižice s većim iznosom novca. Istražitelji su otkrili više od 300 tragova, odnosno otisaka prstiju i DNK tragova koji su ih odveli do ubojica. Zajedno s Ivančevićem, zbog toga su u okviru akcije “Sigurnost” 2014. privođeni Oliver Sivonjić zvani Oli i Ferald Gazibarić Gučanin zvani Ferdo iz Nove Bile. Inače, Ferdo je označen kao vođa skupine kojoj je Tužiteljstvo BiH na teret stavilo više kaznenih djela, među kojima su trgovina drogom, ucjene, kamatarenja, razbojstva, krađe, ugrožavanje sigurnosti, podmetanje eksplozivnih naprava, kao i otuđenje 90.000 maraka iz Vakufske banke u Vitezu 2013. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije