Federacija BiH

Zapošljavanje najmanje 614 osoba, osigurano milijun maraka

nezaposlani
29.06.2016.
u 17:35

Obuhvaćen je 51 poslodavac s prostora FBiH, koji trenutno zapošljavaju 3.445 radnika, a, u okviru Programa, planira se obučiti/stručno osposobiti 768 osoba s evidencije nezaposlenih

Nakon održane Konstituirajuće sjednice, Upravni odbor Federalnog zavoda za zapošljavanje danas je održao i Prvu radnu sjednicu na kojoj su, između ostalog, donesene odluke o odobravanju sredstava po Programu sufinanciranja pripreme za rad kroz obuku, stručno osposobljavanje i usavršavanje.

Tim odlukama obuhvaćen je 51 poslodavac s prostora cijele Federacije BiH, koji trenutno zapošljavaju 3.445 radnika, a, u okviru Programa, planiraju obučiti/stručno osposobiti 768 osoba s evidencije nezaposlenih. Nakon završetka tromjesečne obuke najmanje 70 posto njih, odnosno 614 osoba bit će primljeno u radni odnos.

Sredstva za realizaciju Programa u iznosu 1.000.000 KM osigurana su Financijskim planom Federalnog zavoda za zapošljavanje za 2016., priopćeno je iz te institucije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije