Sud BiH

Zaposlenici Ministarstva civilnih poslova BiH 2 godine zatvora zbog pronevjere u službi

sud bih
21.10.2016.
u 08:30

Sud BiH je Leoneli Magaš-Baković izrekao kaznu zatvora u trajanju od dvije godine, a optužena se obvezuje da će oštećenom Ministarstvu civilnih poslova BiH isplatiti iznos od 27.355,94 KM na ime naknade štete

Sud Bosne i Hercegovine je u predmetu Leonela Magaš-Baković izrekao prvostupanjsku presudu kojom je optužena Magaš-Baković proglašena krivom za krivično djelo pronevjere u službi.

S tim u vezi Sud BiH je 13. listopada optuženoj izrekao kaznu zatvora u trajanju od dvije godine, a optužena se obvezuje da će oštećenom Ministarstvu civilnih poslova BiH isplatiti iznos od 27.355,94 KM na ime naknade štete nastale izvršenjem krivičnog djela, piše Klix.ba. 

Magaš-Baković se tereti da je radeći u Ministarstvu civilnih poslova BiH, obavljajući i dodatne poslove referenta za blagajničko poslovanje i obračun plaća u Odsjeku za financijsko-materijalne poslove Sektora za financijsko-materijalne poslove i unutarnju podršku, u okviru kojih je bila zadužena za praćenje gotovinskih isplata, novčane primitke i izdatke u blagajni ministarstva, prisvojila novac koji joj je povjeren u službi u ukupnom iznosu od oko 27.400 KM, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi.

Tereti se da je u razdoblju od 8. ožujka do 2. studenog 2015. godine, postupajući u navedenom svojstvu iz blagajne Ministarstva prisvojila navedeni novčani iznos te povjereni novac zadržala za sebe, što je utvrdila interna kontrola. Na taj način je Ministarstvo pretrpjelo izravnu financijsku štetu u iznosu od oko 27.400 KM.

Optuženu se tereti da je počinila krivično djelo pronevjere u službi iz člana 221. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Magaš-Baković je rođena 26. travnja 1981. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, te je državljanka Bosne i Hercegovine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije