Kupres

Zapaljeno je 177 svijeća u spomen na žrtve koje su branile Kupres

kupres
11.04.2012.
u 11:54

Građani su se okupili, upalili svijeće i još jednom pomolili za duše svih onih koji su ugradili svoje živote u temelje slobode

Jučer je u Kupresu obilježena dvadeseta godišnjica stradanja Hrvata na Kupreškoj visoravni 10. travnja 1992. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mjestima masovnog stradanja i na misi zadušnici za sve hrvatske branitelje koju je predvodio don Ante Leduc u prepunoj crkvi Sv. obitelji uz nazočnost predsjednika Federacije BiH Živka Budimira, načelnika općine Kupres Stjepana Hercega, gradonačelnika Vukovara Željka Sabola, predstavnika susjednih općina i Hercegbosanske županije, vojnih časnika i vojnika OS BiH, članova braniteljskih udruga i udruga proisteklih iz Domovinskog rata iz BiH i Hrvatske; prisjetili su svih poginulih. Nakon mise uslijedilo je polaganje vijenaca ispred crkve svete Obitelji, potom na masovnim grobnicama na Suhom polju i Kupreškom polju, te kod spomenika poginulim Vukovarcima.

Komemorativni skup

Nakon polaganja vijenaca, paljenja svijeća i prigodne molitve u Hrvatskom domu je održan komemorativni skup. Obilježavanje 20. godišnjice travanjskih događanja pod nazivom “U spomen žrtvama hrvatskog naroda na Kupresu” organizira Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata i Općina Kupres.

Zapaljene svijeće

U predvečerje sjećanja na dvadeset godina stradanja hrvatskog naroda na Kupreškoj visoravni, Kuprešaci su se još jednom simbolično prisjetili 177 hrvatskih žrtava palih u obrani Kupresa. Na temeljima razrušene crkve sv. Obitelji su se građani okupili, upalili svijeće i još jednom pomolili za duše svih onih koji su ugradili svoje živote u temelje slobode.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?