Mostar

Zalihić: Uložio sam svu energiju u Velež, ali nisam mogao sam

11.02.2016.
u 07:00

Vršitelj dužnosti direktora FK Velež Arman Zalihić podnio je jučer ostavku na to mjesto. Na konferenciji za novinare Zalihić je kazao kako nogometaši i zaposlenici Veleža nisu dobili plaće sedam mjeseci pa su odlučili stupiti u štrajk, zbog čega je otkazana prijateljska utakmica između Veleža i Budućnosti iz Podgorice, koja se trebala igrati u srijedu.

Više od utakmice

- Ne zamjeram igračima što su stupili u štrajk, ali im zamjeram što nisu odigrali utakmicu protiv Budućnosti jer je taj susret trebao biti više od utakmice.

To je trebala biti poruka kojom bismo obilježili 14. veljače (dan oslobođenja Mostara u II. svjetskom ratu), kazao je Zalihić. Kako bi se našlo rješenje za iznimno tešku situaciju u klubu, za četvrtak u 19 sati u Villi Neretva sazvan je sastanak na koji su pozvani predstavnici društvenog, ekonomskog i vjerskog života u Mostaru, a Zalihić je javno na sastanak pozvao i federalnog premijera, federalnu ministricu kulture i sporta, gradonačelnika Mostara, predsjednika Vlade HNŽ i predsjednika Sportskog saveza grada Mostara.

Upitan nastavak sezone

Zalihić je apelirao na sve koji su u mogućnosti pomoći Veležu da to i učine, u protivnom, upitno je hoće li Velež uopće igrati proljetni dio sezone Premijer lige BiH. Zalihić nije želio govoriti o tome tko je kriv za trenutačnu situaciju u Veležu, kazavši tek da je on od dolaska u klub prije četiri mjeseca učinio sve što je bilo u njegovoj moći da se situacija popravi, ali, prema njegovim riječima, izostala je potpora.

- Uložio sam maksimalnu energiju u Velež, ali nisam mogao sam. Čast iznimkama, ali potpora je izostala. Kao direktor kluba dijelom snosim odgovornost i stoga podnosim ostavku na mjesto direktora FK Velež, kazao je Zalihić. Prema njegovim procjenama, ukupna dugovanja prema igračima i zaposlenicima kluba iznose oko 360.000 maraka, dok se iznosi dugovanja prema dobavljačima tek trebaju utvrditi.•

Koliko je teška situacija u Veležu najbolje govori činjenica da “rođeni” više nisu u stanju odigrati ni prijateljsku utakmicu, što je potvrđeno i na službenoj Facebook stranici mostarskog kluba. Podsjetimo, Velež je jučer trebao odigrati prijateljsku utakmicu protiv Budućnosti iz Podgorice u sklopu Februarskog turnira, ali od toga nije bilo ništa. - Obavještavamo javnost i naše navijače da je zbog katastrofalne situacije u klubu otkazana utakmica protiv Budućnosti iz Podgorice.

Nažalost, naši igrači, treneri i zaposleni nisu u stanju više raditi u ovakvim uvjetima. Ispričavamo se navijačima, nadamo se kako će razumjeti naš postupak, objavljeno je na Facebook stranici “rođenih”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije