Amir Hasanović

Zabrinjavajuće je da mladi koriste internet dulje od šest sati dnevno

internet
20.09.2016.
u 08:00

Na uzorku od 1200 ispitane djece i adolescenata između 13 i 17 godina, njih 99,8 posto koristi internet pretežno u svrhe dopisivanja s prijateljima i igranja igrica, dok njih 34,4 posto konzumira cigarete jer ih to opušta. Preliminarni su to rezultati istraživanja koje udruga “Narko ne” radi s Obiteljskim savjetovalištom SŽ-a.

- Riječ je o istraživanju stanja i stavova mladih u vezi s ovisnošću. Tako smo došli do saznanja da 20 posto ispitanika dulje od šest sati svakodnevno koristi internet, što je dosta zabrinjavajući podatak. Naime, svrha korištenja interneta je pričanje s prijateljima, slušanje glazbe i igranje online igrica - izjavio je direktor udruge “Narko ne” Amir Hasanović.

Ostali podaci o konzumiranju alkohola, kockanja i klađenja kod mladih bit će dostupni javnosti krajem listopada kroz brošuru i prezentaciju koju će organizirati ova udruga. Cilj je uvezati predstavnike Vladinih i nevladinih organizacija koji će razgovarati o toj temi.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije