Sastanak ministara

Za tri mjeseca u prometnim nesrećama u FBiH poginulo 30 osoba

prometna
ilustracija
28.04.2016.
u 15:19

Istaknuo je da vozači voze pod djelovanjem alkohola, voze iznad ograničenja, ali da broj prometnih nesreća povećavaju i stari, neispravni, automobili na cestama

Na području Federacije BiH u prva tri mjeseca ove godine u prometnim nesrećama poginulo je 30 osoba, a policijski organi najavljuju plan djelovanja u oblasti kontrole sigurnosti prometa na cestama. U okviru redovitog sastanka županijskih ministara unutarnjih poslova i policijskih komesara s federalnim ministrom unutarnjih poslova i direktorom Federalne uprave policije koji je održan u Sarajevu dogovoreno je da MUP SŽ izradi taj plan koji će biti dostavljen svim županijskim MUP-ovima.

Direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač novinarima je kazao da je povećan broj prometnih nesreća i smrtno stradalih osoba u odnosu na prvi kvartal prošle godine. U borbi protiv toga, kaže, trebaju sudjelovati i drugi, a ne samo policijski službenici.

Istaknuo je da vozači voze pod djelovanjem alkohola, voze iznad ograničenja, ali da broj prometnih nesreća povećavaju i stari, neispravni, automobili na cestama.

Na sastanku o temi ''Stanje sigurnosti u Federaciji BiH'' govora je bilo i o krađi automobila, a Lukač je naveo da će se i na rješavanju tog problema intenzivnije raditi, a nada se da će tome doprinijeti i tužiteljstva.
Iznio je podatak da je u prva tri mjeseca 2016. godine u Federaciji ukradeno 300 vozila, a da je 70 posto ukradeno na području Sarajevske županije.

- To je brojka koja je stalna, unazad nekoliko godina. Dogovorili smo se da ćemo u narednom razdoblju imati mjere i za tu vrstu kriminala - kazao je Lukač. 

Nešto su bolji rezultati, ali još nedovoljno dobri, dodao je Lukač, u otkrivanju krivičnih djela gospodarskog i financijskog kriminala te korupcije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije