SEHA liga

Za iznenađenje nije dovoljno poluvrijeme

02.12.2016.
u 09:00

Dva potpuno različita poluvremena odigrao je Izviđač Central osiguranje protiv slovenskog prvaka Celja Pivovarna Laško, prvo izvrsno, a drugo katastrofalno. Poraženi su ljubuški rukometaši rezultatom 42:33 (16:17). Nakon prve polovine utakmice Izviđač je vodio s minimalnih 17:16, a aktivan rezultat 20:20 imao je sve do 36. minute utakmice.

Imali priključak

Priključak su skauti držali sve do 39. minute kada su pogotkom Kristijana Jarka smanjili na 21:22. Prvo loše razdoblje uslijedilo je od 40. do 47. minute kada domaći postižu osam, a Izviđač samo tri pogotka, što dovodi do osjetnije prednosti 30:24. Nakratko, serijom od 4:2 Ljubušaci smanjuju na podnošljivih 33:29, a onda opet slijedi raspad. Od 54. do 60. minute “fantje” ponovno postižu 8:3 i tako stižu do rekordnog vodstva na utakmici, +9, te uvjerljive pobjede.

Posve drugačije izgledalo je prvo poluvrijeme u kojem su skauti diktirali rezultat, od početnih 2:0 u četvrtoj minuti, pa do 17:16 na koncu prve dionice. Najveću prednost Ljubušaci su imali u 22. minuti utakmice kada su pogotkom Jarka stigli na vodstvo 11:8. Slijedila je slabija završnica i poravnanje, da bi Mandić pogotkom u posljednjoj minuti prve dionice Izviđaču CO donio zasluženu prednost.

Jasno, domaćin je bio izraziti favorit na ovoj utakmici, ali ostaje žal za propuštenim, odnosno Izviđač je mogao bolje od 9 pogodaka razlike u konačnici.

Zanimljiva je i statistika prema kojoj su Kvesić, šest, i Grbavac, tri, imali više obrana od domaćeg vratara urbana Lesjaka, sedam.

U konačnom zbroju vratari se nisu baš iskazali, kod Izviđača ulazio je i Ereš, ukupno su imali po 18 posto uspješnih intervencija. Međutim, napadački dio igre donio je prednost domaćinu koji je od upućenih 56 udaraca realizirao čak 42 ili visokih 75 posto, dok su skauti šutirali 48 puta na ovom susretu, pogodili 33, odnosno 69 posto.

Strijelce Izviđača predvodio je Ante Grbavac s osam postignutih pogodaka, Josip Šarac i Kristijan Jarak postigli su po sedam, s tim da je Jarak računajući i tri sedmerca gađao 100 posto. M. Pavlak i Čutura dali su po tri, Miličević i Mandić po 2, a Grgić i Hrstić, koji se vratio nakon jednoipolmjesečne stanke, po jedan pogodak na utakmici.

Tehničke pogreške

Domaće strijelce predvodili su Žiga Mlakar s devet i Gal Morguc s osam pogodaka.

U kratkoj izjavi po završetku utakmice u Sloveniji prvi strijelac Ante Grbavac je rekao:

- Prvo poluvrijeme odigrali smo dobro, angažirano i borbeno za svaku loptu.

U drugom poluvremenu utakmice bilo je puno tehničkih pogrešaka i promašenih zicera, počeli smo lagano padati, što je Celje iskoristilo i stiglo do uvjerljive pobjede, realan je bio jedan od Ljubušaka.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije