Pritvor u Tuzli

Za 2500 KM prevario oca zatvorskog cimera

29.08.2016.
u 09:00

Općinski sud Tuzla odredio je jednomjesečni pritvor očito nepopravljivom Aldinu Hodžiću (29) iz Lukavca zbog sumnje da je prevario, ugrozio sigurnost i počinio teške krađe.

- Hodžić je osumnjičen da se ocu dojučerašnjeg cimera u KPZ- Tuzla lažno predstavio kao djelatnik ovog zavoda te da mu za navodnu uslugu ranijeg puštanja njegovog sina iz zatvora treba isplatiti 2500 KM. Čovjek je to i učinio i dopustio da ga Hodžić drži u zabludi i ošteti za ovaj iznos bez bilo kakve mogućnosti da obećano i učini. Također, osumnjičen je i da je krajem prosinca 2015. u Lukavcu maloljetniku uputio ozbiljne prijetnje po njegovu sigurnost, kao i to da je u četiri navrata provaljivao u stanove, kuće i jednu instituciju u Lukavcu, odakle je krao novac, zlato, tehničke uređaje i druge vrijednost te oštetio vlasnike i sebi pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu većem od 33.000 KM - kaže glasnogovornik Tužiteljstva TŽ Admir Arnautović. Inače, Hodžić je uhićivan i u ožujku kao pripadnik 6-člane skupine koja je za godinu dana izvršila 51 provalu u općinama Kalesija, Živinice, Sapna, Lukavac, Tuzla, Srebrenik, Gradačac i Gračanica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije