Veliki preokret u trasnefru

Xavi odlazi u PSG?!

Xavi navodno ide u PSG
Foto: VL FOTO
26.05.2015.
u 10:31

Vlasnici iz Ujedinjenih arapskih emirata navodno planiraju

Šeici iz UAE-a koji su vlasnici City franšiže izveli su akrobaciju kupnjom Lamparda od Chelseaja za New York, pa posudbom u Manchester, a sada slično žele i Katarani s Xavijem

Priča zvuči pomalo nevjerojatno i sve je obavijeno velom tajne, ali nešto se sigurno 'kuha', tvrdi Le Parisien - legenda Barcelone Xavi Hernandez, koji se nakon finala Lige prvaka oprašta od kluba, te je potpisao za katarski Al Sadd, mogao bi provesti sezonu na posudbi u francuskom prvaku PSG-u!

Naime, već neko vrijeme čelnici Parižana nastoje privoljeti Xavija da dođe odigrati barem jednu sezonu u njihovim redovima. Režiser igre Barcelone i španjolske reprezentacije s kojima je u proteklo desetljeće i pol osvojio sve moguće trofeje potpisao je s Al Saddom dvogodišnji ugovor, no tim klubom upravlja brat Tamima bin Hamada al-Thanija, katarskog emira. A katarski je emir, naime, stvarni mecena PSG-a, čiji je vlasnik investicijski fond Qatar Sports Investments. 

Kao i 'oni drugi' šeici, iz City Football Group (vlasnici Manchester Cityja, New York Cityja, Melbourne Cityja i japanskih Yokohama F. Marinosa te tri nogometne akademije), Katarani izvode majstorije u ismijavanju Uefinog Financijskog Fair Playa (FFP). Tako bi se moglo dogoditi i u ovom slučaju, a upravo je društvo iz Ujedinjenih Arapskih Emirata poslužilo kao inspiracija.

Naime, City Football Group je kupio Franka Lamparda od Chelseaja, a njegov je transfer bio u američki MLS, u New York City. No, šeici su sve lijepo nasamarili, te su pojačali Chelseajevog najvećeg konkurenta i tada aktualnog prvaka Manchester City 'proslijedivši' Lamparda tamo na posudbu. Na kraju, Chelsea je ipak osvojio naslov prvaka dok se Man. City nije 'usrećio' s trofejima ove sezone, no Lampard, koji nije imao prevelikog izbora, kao profesionalac je svoju rolu odigrao sasvim solidno te je Chelseaju u prvom međusobnom susretu čak zabio i pogodak kojim im je uzeo pobjedu.

Slična priča sada bi se mogla dogoditi i s Xavijem, ako tako odluče njegovi katarski 'vlasnici'. Upravo su se PSG i Barcelona često susretali prošlih sezona u Ligi prvaka, pa bi se i Kataloncu mogla ponoviti priča s Lampardom. Englez je cijelo vrijeme o Chelseaju govorio 'mi', iako je igrao za ljutog rivala City...

Katalonac bi, u slučaju ovakvog raspleta preselio u Pariz, a njegova obitelj (supruga, dva brata, sestra...), kojoj je osigurao poslove u katarskoj Aspire sportskoj akademiji, ostala bi još godinu dana u Kataloniji.

O Xavijevom igračkom umijeću, te dosezima u karijeri ne treba previše govoriti, sve se zna. Riječ je o velemajstoru koji je tijekom ove sezone dokazao da i s 35 godina može igrati na najvišem nivou, uz pravo doziranje vremena provedenog u igri. U momčad Laurenta Blanca vjerojatno bi se uklopio bez imalo problema, a u igri su opcije s Verattijem u tandemu ili da jedan drugom budu alternativa. I jedno i drugo zvuči dobro, a sukus svega je činjenica da je Xavi majstor koji nogomet ima u malom prstu i bio bi sjajan dodatak Parižanima.

Baš kao što i šeici, poput Xavija na terenu, postaju sve veći majstori u izigravanju Platinijeva FFP-a...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije