Brazilac koji više od 10 godina kruh zarađuje u BiH spreman za novu sezonu

Wagner: I na kraju karijere želim ostati blizu Pecare

wagner
Foto: VL FOTO
25.06.2015.
u 17:09

Zahvalan i ponizan: Zahvalan sam dragom Bogu za sve što sam postigao u karijeri. Sretan sam zbog toga. Nadam se da ću još dugo trajati, kazao je Wagner

Desetu godinu Brazilac Wagner Santos Lago (rođen 1. siječnja 1978. u Ilheusu na sjeveroistočnoj brazilskoj obali), nosi majicu Širokoga Brijega, a prije toga nastupao je sezonu i pol za Posušje. Prije njega na Pecari je s puno uspjeha igrao njegov brat Bajano, kasnije profesionalac u nekoliko ruskih premijerligaša, od kojih je prava legenda u Krasnodaru. Wagner je ostavio neizbrisiv trag ne samo na Pecari, nego i Premijer ligi BiH. Nedavno su ga treneri i kapetani 16 premijerligaša izabrali za najboljega igrača Premijer lige i u prošloj sezoni.

Najdraže priznanje

- To mi je priznanje neobično drago jer znam da je iskreno, da tu nema navijačke ili klupske subjektivnosti i da su mi ga dodijelili igrači koji me poznaju. To je za mene pravi poticaj, znak da nastavim dalje igrati. Jeste, godine su tu, ali ja se odlično osjećam i imam želju igrati i dalje. Koliko? Ne znam dok god mi “biologija” dopusti, kaže Wagner: - Ostao sam dugo na Pecari. Bilo je nekih pokušaja odlaska u bogatije klubove, osobito u Rusiju, ali nije se ostvarilo. Možda je razlog što nisam imao pravog menadžera, a i jezične barijere su tu. Na Pecari i u Širokom osjećam se jako dobro. Vjerojatno ću ovdje ostati živjeti, iako nije isključen ni povratak u rodni Bratil. Nogomet mi je sve. Prije nego sam došao ovamo, igrao sam za tri brazilska kluba, sva tri drugoligaša, sličnih vrijednsoti, a to su Colo Colo iz rodnog Ilheusa, Jaboticabal iz Sao Paula, te Texiera de Freitas iz države Bahia. Najteže mi je bilo po dolasku u BiH naučiti jezik.

Wagner je sa Širokim Brijegom osvojio jedan naslov prvaka i dva Kupa BiH: - Mogli smo i morali osvojiti mnogo više, no nije bilo sreće, a i neke druge okolnosti nisu nam išle na ruku. Mislim tu i na razne neregularnosti...

Bajano zvijezda u Rusiji

Na pitanje ima li u Premijer ligi namještaljki i sudačkih nepravdi nije se sustezao reći: - Naravno da ima i to jako mnogo. Bili smo prvaci u sezoni 2005./06. i imali po meni najbolju momčad od kada sam na Pecari. Šilić, Bajkuša, Tabia, Herceg, Juričić, Abramović i ostali trebali su osvojiti još poneki trofej. Brat Bajano, dvije godine mlađi od Wagnera, bio je prava zvijezda u Krasnodaru. I danas je tamo cijenjen pa je u istom klubu trener mladih nogometaša. Uči ih prvenstvenonogometnu tehniku iz svog bogatog repertuara.

- Bilo je razgovora s čelnicima Širokog o nastavku naše suradnje i nakon što prestanem s aktivnim igranjem nogometa. Možda se prihvatim skautiranja pa iz Brazila dovedem na Pecaru nekog dobrog nogometaša. Prednost mi je što sam tamo domaći i što dobro poznajem jezik. Moja supruga i kći dobro su se prilagodile u Širokom Brijegu i odlično govore hrvatski jezik. Kći je krenula u školu, te je aktivna u plesnoj skupini Škriparice - zaključio je na koncu Wagner.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije