Izbor novog izbornika reprezentacije BiH

Vujošević najbliži klupi bh. vrste

Kosarka, Swisslion Super liga, sezona 2007/08 Partizan Vs. Crvena Zvezda, 1/2 play off head coach Dusko Vujosevic Beograd, 06.06.2008. foto: Srdjan Stevanovic ©
26.03.2017.
u 08:00

Sutra će se u Sarajevu u prostorijama Košarkaškoga saveza Bosne i Hercegovine održati sjednica Stručnog vijeća na kojoj će se najvjerojatnije znati ime novog izbornika košarkaške reprezentacije BiH. Priča koja traje još od rujna prošle godine, kada je Damir Mulaomerović dao ostavku i od kada reprezentacija BiH čeka novog izbornika, bliži se kraju.

Vujošević favorit

Od brojnih imena koja su se spominjala, dva su ostala u igri, trener francuskog Limogesa Duško Vujošević i trener Krke iz Novom Mesta slovenski stručnjak Aleš Pipan. Otpala su imena Nenada Markovića, Svetislava Pešića, Emira Mutapčića, Adisa Bećiragića, Ivana Velića, Drgana Bajića, Jure Zdovca. Oni su otpali iz raznih razloga, a Stručno vijeće predložit će Upravnom odboru gotovo sigurno Duška Vujoševića. Crnogorski stručnjak, koji od druge godine živi u Beogradu, iza sebe ima jako uspješnu karijeru. Dugo je godina nizao uspjehe s Partizanom iz Beograda, bio je na klupi crnogorske reprezentacije, CSKA iz Moskve. Proglašen je prije nekoliko godina i trenerom godine u Europi.

Financijska konstrukcija

- Priča oko novog izbornika polako se privodi kraju. Ostali su u igri Vujošević i Pipan. Vujošević je vrlo blizu klupi bh. reprezentacije i, po mom mišljenju, bolji izbor od Pipana. Uz to, Vujošević se uklapa i u financijsku konstrukciju proračuna KS BiH, kazao nam je Tihomir Mustapić, predsjednik Stručnog vijeća KS BiH. Reprezentacija BiH u pretkvalifikacijama koje će se igrati od 2. do 19. kolovoza ove godine, nalazi se u skupini zajedno s Nizozemskom, Estonijom i Bjelorusijom. Sustav natjecanja takav je da će se po dvije prvoplasirane reprezentacije iz sve četiri skupine plasirati u glavni dio kvalifikacija za SP. Reprezentacije koje prođu pretkvalifikacije, 20. studenoga započet će kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Osam reprezentacija iz pretkvalifikacija ući će među 32 izabrane vrste koje će se boriti za 12 mjesta, koliko ih Europa daje za SP koji će se od 31. kolovoza do 15. prosinca 2019. godine, uz sudjelovanje rekordne 32 reprezentacije, održati u Kini. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije