Želi pomoć

Vučurević ogorčen na Republiku Srpsku što mu ne pomaže

Vučurević
Zdenko Jurilj
18.08.2011.
u 09:02

- Valjda bi bio red da mi se pomogne, pa i materijalno, jer, ako ništa drugo, jedan sam od utemeljitelja Republike Srpske, kaže Vučurević

- Više od ove neizvjesnosti koju proživljavam dok sam utamničen pod teškim optužbama boli me što nitko iz vlasti Republike Srpske nije došao pitati me treba li mi pomoć. Odvjetnike moram debelo plaćati, a ni hotel u Beogradu u kojem sam smješten već dva mjeseca nije besplatan. Sve to košta, a nitko mi neće pomoći - jada se u tabloidu Press ratni gradonačelnik Trebinja Božidar Vučurević (75), koji u Srbiji već mjesecima čeka odluku suda o zahtjevu za izručenju Hrvatskoj ili BiH. On je u travnju uhićen na graničnom prijelazu Mali Zvornik prema tjeralici Hrvatske koja ga optužuje za granatiranje Dubrovnika.

- Valjda bi bio red da mi se pomogne, pa i materijalno, jer, ako ništa drugo, jedan sam od utemeljitelja Republike Srpske, sve sam dao za nju, a da pritom iza mene nije ostala stigma nikakvih ratnih zločina, osim tih apsurdnih optužbi iz Dubrovnika. Ne mogu shvatiti da nitko ne vodi brigu o našim ljudima, koji su, poput mene, utamničeni pod ovakvim optužbama - mudruje Vučurević dodajući kako "nije vodio nikakav privatni rat, nego je bio samo civil koji je pokušavao obraniti svoj grad".

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije