REZULTATI IZBORA

Vučićev SNS osvojio preko 48 posto glasova!

Aleksandar Vučić glasao
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
17.03.2014.
u 09:13

Na temelju obrađenih 43,25 posto biračkih mjesta, Vučićev SNS je osvojio 48,7 posto glasova ili 155 mandata, Ivica Dačić i koalicija 14,1 posto ili 44 mandata, Tadićeva koalicija 5,96 posto ili 18 mandata, Demokratska stranka 5,08 posto ili 16 mandata

Prema posljednjim rezultatima, na temelju obrađenih 43,25 posto biračkih mjesta u Srbiji, Vučićev SNS je osvojio 48,7 posto glasova ili 155 mandata, Ivica Dačić i koalicija 14,1 posto ili 44 mandata, Tadićeva koalicija 5,96 posto ili 18 mandata, Demokratska stranka 5,08 posto ili 16 mandata, dok su manjinske stranke osvojile još 17 mandata.

Aleksandar Vučić je rekao da je o koaliciji spreman razgovarati sa svima te da mu je najvažnije pitanje "fiskalne konsolidacije". - Razgovarat ću s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, ali sa svima drugima. I sa Dačićem, i sa Tadićem i sa Đilasom - kazao je Vučić.

Predsjednik Demokratske stranke Dragan Đilas je rekao da je "razjedinjenost opozicije i građanske opcije" dovela do ovakvog rezultata". Još jedan vođa opozicije čija stranka nije prešla izborni prag, Čedomir Jovanović je rekao da ne smiju biti tužni. - Kampanju nismo doživjeli kao rat i obračun sa svima onima koji se nalaze oko nas - kazao je Jovanović.

- Siguran sam da su građani nakon dugo godina prepoznali veliku priliku da možemo da budemo mudri, raditi više i ponašati se drukčije. Spremni smo mnogima pružiti ruku, pokazati kako želimo surađivati, i nijednog trenutka nikoga nećemo omalovažavati, a kamoli pokušavati ponižavati zbog ovakvog izbornog rezultata. Naprotiv, želimo čuti njihove ideje. Za tu vrstu dijaloga smo spremni sa svim relevantnim političkim strankama - rekao je Aleksandar Vučić u stranačkim prostorijama gdje je oko 21 sat došao i predsjednik Srbije, Tomislav Nikolić, nakon objave prvih rezultata koji daju apsolutnu prednost Srpskoj naprednoj stranci.

- Mnogi ljudi, gotovo nitko, ne doživi ovo što sam danas doživio, da imamo više glasova i od Miloševićeve liste iz 1990. To predstavlja samo dodatnu odgovornost, da ću se truditi raditi više i odgovornije. Siguran sam da će te se često ljutiti, ali sve ću činiti u interesu građana Srbije. Želim ne raditi za rezultat na sljedećim izborima, nego za buduće generacije. Ovakva vlada imat će mandat naroda raditi prije svega na ekonomskim reformama. Rezultate će vidjeti već na polovici mandata. Izaći ćemo pred ljude, jer je važno da oni shvate u koliko teškoj situaciji se nalazimo i što moramo poduzeti - nastavio je pobjednički Vučić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije