Sukobi oko Srebrenice

Vučić: Ako vam smeta da stavimo cvijet, položimo i vijenac, mi nećemo doći

vucic
01.07.2016.
u 17:29

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kaže da nije razumio cijelu hajku u vezi sa 11. srpnjem i Srebrenicom, da u njoj nije ni sudjelovao, niti joj doprinio, i poručio da će nastaviti s odgovornom politikom i neće dozvoliti da Srbiju uvuku u svađe i sukobe u regiji. 

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da će Srbija poštivati druge narode, ali da nikome neće dozvoltiti da gazi Srbiju i srpski narod, prenosi Tanjug.

"Srbija nije otirač nikada bila, osobito ne danas. Bit će sve snažnija i jača, ekonomski, otvorenija prema svijetu, susjedima i prijateljima i samo će prijateljstva graditi", rekao je Vučić. On je istaknuo da Srbija nikome ne prijeti i da se ne želi svađati, ali da on zna kome Srbija smeta.

Srbija je prije dvije godine bila na rubu ambisa i mnogi su očekivali da će nastaviti padati, rekao je Vučić i primijetio da je to pozadina pokušaja uvlačenja Srbije u blato svađa i sukoba.

"Apsolutno nitko od nas, ali je nekome trebalo da konstruira priču kako bi nas uvukao u sukobe na Balkanu, upravo zbog naših uspjeha", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je Srbija, od prošlogodišnjih događaja u Srebrenici, upućivala samo poruke mira.

"U skladu s arapskom poslovicom - kad vas netko gađa kamenjem, možete praviti zidove ili mostove. Mi smo kao vlada pravili mostove", rekao je Vučić. Dodao je da Srbija poštivala poruku iz Srebrenice da ne dolaze u Potočare.

"Ukoliko vam smeta to što ćemo staviti cvijet, položiti vijenac, mi nećemo doći", rekao je Vučić, naglasivši da nitko nikada nije rekao da misli da novcem može odati poštivanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?