premijer Srbije

Vučić: Sačuvat ćemo mir na zapadnom Balkanu uz pomoć EU i Njemačke

Aleksandar Vučić
14.03.2017.
u 19:15

Srbija je mnogo investirala u očuvanje mira i stabilnosti u regiji, istaknuo je premijer Srbije Aleksandar Vučić na pres konferenciji koju je održao zajedno s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

"Situacija je turbulentna u pojedinim zemljama zapadnog Balkana", istaknuo je i izrazio uvjerenje da mir i stabilnost mogu da se očuvaju uz pomoć EU i Njemačke.

Srpski premijer je rekao da cio zapadni Balkan vidi kao mjesto budućeg značajnog rasta, ocijenivši da je Srbija na dobrom putu kad je riječ o ekonomiji, prenosi Tanjug.

"Mi cijenimo činjenicu da Angela Merkel cijeni naš trud i rad, ali i poruku da imamo još mnogo toga da uradimo. Gospođa Merkel je u pravu kad govori o tome, posebno kad je riječ o vladavini prava i efikasnosti pravosudnog sistema i tu očekujemo veliku podršku i pomoć i Njemačke i EU", poručio je Vučić.

Pomenuo je i da njemačke tvrtke sve više ulažu u Srbiju, da je trenutno u njima zaposleno 32.000 radnika, a posebno je, kaže ponosan što više od 90 posto tih kompanija navodi da bi ostale u Srbiji i ponovo investirale.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?