Smiriti tenzije

VSTV, Sud BiH i Tužiteljstvo BiH: Politički pritisci moraju prestati

sastanak
01.02.2016.
u 19:30

Predsjednik Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH Milan Tegeltija, predsjednik Suda BiH Meddžida Kreso i glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Goran Salihović zaključili su da treba smiriti tenzije u vezi s radom pravosuđa na pojedinim predmetima i pustiti ga da u miru radi svoj posao. Rukovoditelji pravosudnih institucija danas su razmatrali aktualnu situaciju u pravosuđu i analizirali posljednja dešavanja u vezi sa radom Suda i Tužiteljstva BiH.

Sudionici sastanka uputili su zahtjev svim akterima javnog života u kojem su istaknuli da je neophodno da se političari prestanu miješati u rad pravosuđa i da se fokusiraju na svoj posao, da novinari objektivno izvještavaju ne svrstavajući se ni na čiju stranu i objavljuju isključivo provjerene informacije, a da odvjetnici usmjere snagu i kapacitete na odbranu klijenata, a ne na narušavanje ugleda pravosudnih institucija.

Iz VSTS-a poručuju da će suci i tužitelji raditi svoj posao isključivo primjenjujući zakone BiH i međunarodne standarde.

"Ukoliko hoćemo društvo u kojem nepotizam i korupcija nisu prirodne pojave, onda se za takvo društvo moramo boriti zajedno, iskreno i uvijek, a ne samo u situacijama kada to odgovara osobnim interesima ili u svrhu manipuliranja sa javnošću", navodi se u priopćenju VSTS-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?