nakon ranjavanje ispred stana

Vlasi: Na mene je pucao naručeni atentator

Azem Vlasi
13.03.2017.
u 14:35

Kosovski odvjetnik i nekadašnji jugoslovenski političar Azem Vlasi, koji je ranjen jutros u Prištini, nalazi se izvan životne opasnosti, potvrdili su doktori. Vlasi je za Radio Slobodna Europa rekao da je na njega pucao naručeni atentator.

- Prije osam sati ujutro je zazvonio netko na vrata. Ja sam izašao. Neki tip, onako smušen, držao je neke papire. Rekao je da ima neki vlasnički problem. Rekao sam mu da ja to ne radim i da ide u susjednu ulicu kod drugog. Je li iz Njemačke došao ili ga je netko poslao, ne znam. Ušao sam da mu napišem na cjeduljici broj i da mu dadnem. Kad sam izašao, navalio je na mene, s pištoljem i prigušivačem, očito pripremljen, i pucao u rame i pobjegao. Po svim karakteristikama, to je naručeni atentator. Što i od koga, istraga će pokazati. Na osnovu mog profesionalnog posla, nemam niti sam imao ikakvih problema s bilo kim. Moja obitelj nema nekih problema ili sporova s bilo kim. Ne znam što da mislim i neću nagađati. Istraga će pokazati svoje - kazao je Vlasi.

Direktor Hitne pomoći Basri Ljenjani, kazao je da je Vlasijevo stanje stabilno i nije bilo potrebe za operacijom. Ljenjani je dodao da je Vlasi pogođen u lijevo rame, da ima ulazne rane od metka, ali ne i izlazne, te kako nije potrebna operacija. On je iz Hitne pomoći prebačen na traumatologiju.

Vlasi, inače vanjski savjetnik kosovskog ministra vanjskih poslova Envera Hodžaja zadužen za pitanje vizne liberalizacije između Kosova i BiH, ranjen je ispred njegovog stana, gdje mu je i ured. 

U stanu se u tom trenutku nalazila njegova supruga Nadira Avdić Vlasi koja nije željela spekulirati o motivima. Ona je ranije rekla agenciji Beta da je jedna osoba ranila Vlasija vatrenim oružjem u rame, a da je do toga došlo nakon što je tražila da je Vlasi zastupa u određenom predmetu, što on nije prihvatio.

Kamera je snimila čovjeka i još nije poznato je li uhićen. Policija je priopćila da je u tijeku intenzivna potraga za osobom koja je pucala u Vlasija. Predsjednik Kosova Hašim Tači zatražio je otkrivanje i uhićenje napadača, prenosi Faktor. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?