zenica

Vlada ZDŽ odobrila sredstva za poljoprivredne poticaje

novac
01.01.2017.
u 19:15

Vlada Zeničko-dobojska županija je, na prijedlog Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, odobrila proizvođačima maline i kupine sa područja županija isplatu sredstava u iznosu od 348.985 KM na ime poticaja za proizvodnju maline i kupine.

Ranije su odobrena sredstva otkupljivačima jagodičastog voća, koji vrše zamrzavanje, u iznosu od 40.000 KM na ime poticaja za otkup i zamrzavanje jagodičastog voća, kao i sredstva na ime poticaja za otkup jagodičastog voća za otkupljivače sa područja Zeničko-dobojske županije u iznosu od 33.899 KM.

Na prijedlog Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, Vlada je odobrila dodatna sredstva proizvođačima sa području županija u iznosu od 166.000 KM za podršku projektima u poljoprivredi na području Zeničko-dobojske županije, zatim je odobren iznos od 94.166 KM za uređenje poljoprivrednog zemljišta, i sredstva udruženjima sa području Zeničko-dobojske županije u iznosu od 12.000 KM za podršku u razvoju udruženja u poljoprivrednoj proizvodnji u 2016. godini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?