Na sjednici donesena i odluka o zabrani zapošljavanja

Vlada HNŽ-a naredila slanje službenika u mirovinu

agagas
01.10.2015.
u 06:30

Na jučerašnjoj 2. sjednici Vlada Hercegovačko-neretvanske županije usvojila je niz odluka iz oblasti financija, među kojima odluku o utvrđivanju grantova za isplatu za listopad 2015. godine, odluku o utvrđivanju visine osnovice za isplatu plaća i odluku o utvrđivanju visine naknade za topli obrok za listopad 2015. godine svim korisnicima koji primaju plaću iz proračuna HNŽ.

Zabrana

Razmatrajući zatečeno stanje u oblasti ljudskih resursa, Vlada je donijela odluku o zabrani zapošljavanja državnih službenika i namještenika u ministarstvima i drugim tijelima uprave, zaposlenika u ustanove i druge institucije koje se financiraju iz proračuna Hercegovačko-neretvanske županije, kao i izvanproračunske fondove do konca 2015. godine. Također, Vlada je usvojila zaključak kojim se zadužuju rukovoditelji županijskih ministarstava, drugih tijela uprave i ostalih korisnika proračuna HNŽ, te institucija kojima je županija osnivač ili nad kojima je preuzela osnivačka/suosnivačka prava, da sukladno važećim zakonskim propisima, odmah pokrenu postupak umirovljenja državnih službenika, namještenika i zaposlenika koji ispunjavaju uvjete za mirovinu. Iduća sjednica županijske Vlade održat će se idućega tjedna, a ovakav način rada jasno pokazuje kako se ispunjava obećanje koje je dao predsjednik Vlade Nevenko Herceg o jačanju tempa rada.

Procjene stanja

- Ministri još uvijek sagledavaju stanje u svojim resorima i na osnovi procjena koje donesu će se formirati dnevni red iduće sjednice. Sigurno je kako će vlada ubrzati tempo rada i kako će pokušati niz procesa pokrenuti u što kraćem roku, rekli su nam jučer u Vladi HNŽ-a. Predsjednik Vlade Nevenko Herceg je nedavno najavio kako će biti potrebno uraditi i rebalans proračuna, te kako se županija mora financijski konačno stabilizirati. S druge strane, predsjednik Skupštine HNŽ-a Šerif Špago jučer je izjavio kako očekuje da se u županijski proračun vrati novac koji je isplaćivan nelegalno službenicima, a na osnovi njihova rada u brojnim povjerenstvima. Nakon svega može se reći kako i izvršna i zakonodavna vlast konačno funkcioniraju u punom kapacitetu i ozbiljno rade svoj posao. I u budućem razdoblju može se očekivati kako će vlast u HNŽ-u donijeti odluke koje će ići u smjeru stabilizacije županije i smanjenja troškova u županijskom proračunu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?