zaključak sa sjednice

Vlada FBiH traži pokretanje stečajnog postupka u Fabrici duhana Mostar

asasdf
01.12.2016.
u 14:45

Federalna vlada izmijenila je zaključak sa sjednice od 29. 9. 2016. godine, te zadužila Federalno pravobraniteljstvo da podnese prijedlog za otvaranje stečajnog postupka u Fabrici duhana Mostar d.d. Mostar.

Ovo je učinjeno nakon informacije Porezne uprave FBiH da ona, odnosno Županijski porezni ured Mostar, na osnovu Zakona o poreznoj upravi FBiH i Pravilnika o procedurama prinudne naplate poreznih obaveza, nemaju nadležnost da podnose prijedloge za pokretanje stečajnog postupka za porezne dužnike, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH.

Vlada FBiH dala je Općini Jajce suglasnost da, o svom trošku, sanira dvoranu 2 vojarne "Kamenica".

Na zahtjev Javnog poduzeća Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar, Federalna vlada je dozvolila ulazak u posjed nekretnine potpuno izvlaštene rješenjem Službe geodetskih i imovinsko-pravnih poslova Općine Čapljina, prije pravomoćnosti rješenja o izvlaštenju. Riječ je o parceli od 44 metra četvorna na lokalitetu Bivolje Brdo.

Usvojena je i informacija Federalnog ministarstva rada i socijalne politike o Nacrtu zakona o Javnoj ustanovi Zavod za prihvat i odgoj djece i maloljetnika - Sarajevo i zadužen premijer FBiH da Domu naroda Parlamenta FBiH uputi Urgenciju za uvrštavanje tog nacrta na svoj dnevni red. Nacrt zakona je Zastupnički dom usvojio na 30. redovnoj sjednici od 4. lipnja 2014. godine.

Federalna vlada zadužila je Službu za zajedničke poslove organa i tijela FBiH da za razdoblje siječanj - prosinac 2017. godine zaključi ugovore o zakupu poslovnog prostora sa zakupodavcima u Mostaru: Medžlisom Islamske zajednice, Grandexom d.o.o. i Farukom Ćupinom te Federalnim zavodom za mirovinsko i invalidsko osiguranje. Sredstva za zakup planirana su u Proračunu FBiH za 2017. godinu.

Riječ je o istim poslovnim prostorima koje federalna ministarstva koriste već nekoliko godina.

Iz Federalne vlade napominju kako je 2011. godine za najam tih prostora plaćano više od 907.000 maraka, dok je za 2017. godinu cijena smanjena na 677.000 maraka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?