Festival ekološkog filma

Viva Film Festival održava se u osam gradova u BiH

30.05.2016.
u 10:00

Od 1. do 5. lipnja održat će se Viva Film Festival. To je festival religijskog, ekološkog i turističkog filma, čiji je osnivač Udruga Viva iz Sarajeva, koji je prvi put održan prošle godine u Sarajevu, Kaknju i Varešu i tom prigodom prikazano je 99 filmova.

Ove godine program je znatno proširen, održavat će se u više partnerskih gradova: u Sarajevu, Kaknju, Varešu, Sanskom Mostu, Mostaru, Ljubuškom, Lukavcu i Puračiću.

Osim prikazivanja filmova, održat će se i tri okrugla stola. Prvi u Varešu 2. lipnja o temi “Ekologija i industrija”, drugi u Ljubuškom 3. lipnja u 11 sati o temi “Film i turistički potencijali” i treći u Sarajevu 4. lipnja pod naslovom “Film i religija”.

Program u Ljubuškom trajati će tri dana, 1., 2. i 3. lipnja.

U Gradskoj vijećnici će se besplatno prikazivati kratki dokumentarni filmovi od 20 do 22 sata. Filmovi su pristigli iz više od 100 zemalja, a među njima je i film koji su napravili ljubuški gimnazijalci, u sklopu Viva film radionice za srednjoškolce pod nazivom “Od ideje do realizacije ekološkog dokumentarnog filma”.

“Veliko je zanimanje za naš Festival koji je postao ne regionalni već svjetski”, smatra organizator ove manifestacije Ratko Orozović, poslavši poruku “Veni vidi Viva Fest”. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije