pecara Igrači Širokog oduševili igrom i pobjedom (5:1) na prvenstvenoj premijeri

Vitežani preslabi za “totalni nogomet” Širokobriježana

wagner
VL FOTO
04.08.2015.
u 10:53

- Možda kvaliteta Širokog Brijega i Viteza nije u nesrazmjeru koji sugerira konačni rezultat, nama se posrećilo zabiti tri brza pogotka na otvaranju. Malo smo pali u zadnjih 15 minuta prvoga poluvremena. Razlog je što su naši igrači pristizali u klub kako koji, u zadnja tri dana, 10 dana, 15 dana, pa nismo još dovoljno svježi i uigrani. Rezultatu je doprinio i naš veliki pritisak u prvih pola sata. Drugo smo poluvrijeme pametno odradili, pazeći da se previše ne potrošimo. Čestitam mojim momcima na pobjedi, a gostima na korektnoj igri, rekao je trener nogometaša Širokog Brijega Davor Mladina.

Individualne pogreške

Njegov kolega na klupi Viteza Valentin Plavčić je izjavio: - Što reći? Primili smo pogodak u prvoj minuti, pa ubrzo još dva, sve nakon individualnih pogrešaka... Probudili smo nade pogotkom u 40. minuti, onda ih opet ugasili na isteku sudačke nadoknade uoči odmora, kada smo primili četvrti pogodak. U nastavku smo ušli tek odraditi tih 45 minuta. Ostaje mi samo čestitati Širokobriježanima, kazao je na koncu utakmice strateg gostiju. Wagner je na Markovićev ubačaj s boka u 2. minuti majstorski reagirao, smirio loptu lijevom i svladao zbunjenoga Tirića desnom nogom. U 9. minuti već je bilo 2:0. “Višićka jegulja” Luka Menalo spretno je primio “dubinsku” loptu Mate Pehara, prevario čuvare i hladnokrvno zatresao mrežu. Samo četiri minute kasnije Wagner je pobjegao obrani gostiju i zatresao mrežu za velikih 3:0, nakon što ga je iz pozadine “našao” Slavko Bralić.

Odlični pogoci

Na 3:1 smanjio je Vedran Kantar, pogotkom koji bi trebalo uvrstiti u nogometne enciklopedije, a malo zatim Zvonimir Kožulj “iz haubic” s više od 25 metara potrgao kut Tirićeve mreže. “Golijadu” je zaključio raspoloženi Menalo u 70. minuti, koji je na drugoj vratnici čekao i dočekao loptu nakon akcije Ivana Crnova i Wagnera. Ovo je kratki opis pogodaka, kojih je moglo biti još mnogo više, pogotovo u mreži Vitežana, osobito u prvih 20 minuta. Kakva je ovo bila utakmica, najbolje ćemo objasniti ukoliko kažemo kako su gledatelji na Pecari za 90 minuta pedesetak puta pljeskali za odlične poteze i duhovite akcije raspoloženog Brazilca Wagnera i suigrača, ali nekoliko puta i za poteze gostujućih nogometaša.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije