Premijer liga

Vitežani došli kući pjevajući

27.07.2016.
u 09:00

U razgovoru s novinarima pred gostovanje u Širokom Brijegu, trener Viteza Boris Pavić i iskusni nogometaši Milan Muminović i Hrvoje Barišić najavljivali su tvrdu i tešku borbu u kojoj su domaćini favoriti, a Vitez nikako nije u poziciji preplašenog autsajdera koji na ovo gostovanje putuje s bijelom zastavom.

Ugodne izjave

Godilo je to ušima okupljenih novinara i navijača, no taj optimizam doživljavan je hrabrenjem samih sebe. Vitez je išao u goste kod velikog favorita. Međutim, pokazalo se kako su trener i iskusni nogometaši, uz sav respekt i poštovanje Širokog Brijega, svoju priliku vidjeli u turbulencijama kroz koje je njihov domaćin prolazio proteklih dana i tjedana, ali i u velikoj vjeri u vlastite snage i sposobnosti koje nedvojbeno ti igrači imaju.

Istina, sat vremena igrali su Vitežani s igračem više, što se nepotrebno i nekorektno potenciralo i tijekom TV prijenosa i kasnije kroz medije kako bi se umanjio uspjeh Vitežana, a na neki način i opravdao neuspjeh Širokobriježana. No, zaboravljaju, namjerno ili nenamjerno, kako je Plazonjić prekršajem, za koji je dobio crveni karton, spriječio brzonogog Đerića da po sredini terena sam uđe u šesnaesterac Širokog Brijega i poentira za 0:1. Što bi tada bilo, ili što je moglo biti do kraja susreta ako se zna da do tada, osim jalove terenske inicijative, domaća momčad baš ništa nije napravila. Stoga, nema tu dvojbe, zanemarujući “umjetnički dojam” koji je bio na strani Širokog Brijega, Vitežani su potpuno zasluženo osvojili vrijedan bod koji će im u nastavku sezone biti dodatni poticaj...

Osvojeni bod ujedno je i prvi uspjeh Vitežana u Širokom Brijegu otkad se natječu (četvrta sezona nap.a.) u Premijer ligi, a Vitežani su i prvu povijesnu premijerligašku pobjedu izvojevali upravo protiv Širokog Brijega. Bilo je to 14. rujna 2013. u 7. kolu na Kamberovića polju u Zenici gdje su Vitežani u prvoj premijerligaškoj sezoni igrali domaće utakmice.

Povijest

Rezultat je bio 2:1 za Vitez. Poveli su gosti preko Brazilca Wagnera u 26. minuti, izjednačio je Smriko u 34. minuti, a pobjedonosni pogodak za prvu premijerligašku pobjedu postigao je Armin Kapetan u drugoj minuti sudačke nadoknade vremena. Na nedjeljnoj utakmici u Širokom Brijegu Wagner je sjedio na klupi za pričuvne nogometaše, Smriko je sada nogometaš zeničkog Čelika, a u drugom poluvremenu s klupe u igru ušao je rekonvalescent Kapetan i četiri minute prije kraja utakmice lijepo glavom zabio za konačnih 1:1.

Uz detalje ova dva susreta, za Vitežane povijesna, veže se još jedna zanimljivost. Naime, na utakmici 14. rujna 2013. u Zenici u 8. minuti, zbog udarca laktom Šišića isključen je Plazonjić pa se može reći kako ovom vrijednom igraču Vitežani “ne leže” i definitivno mu neće ostati u lijepom sjećanju.

Radovao se Armin Kapetan prije tri godine u Zenici, radovao se možda i više u nedjelju u Širokom Brijegu.

- Ma kako se ne bih radovao. Ovo je novi veliki uspjeh naše momčadi. Borili smo se, dali smo sve od sebe i naši su htijenje i borbenost nagrađeni pogotkom i prvim osvojenim bodom u Širokom Brijegu u Premijer ligi. Bio sam ozlijeđen, na sreću, ti teški trenuci sada su iza mene. Trener mi je ukazao povjerenje, a ja se odužio na najbolji mogući način. No, želim reći, ovaj bod, za nas zlata vrijedan, naš je zajednički jer igra, zalaganje, htijenje cijele momčadi “daju” pojedinca koji sve to golom ili golovima i okruni. Ovaj put to sam bio ja i tko je onda sretniji od mene”, kazao je Kapetan po povratku u Vitez, ne propuštajući priliku istaknuti izvrstan ubačaj Sadikovića i ulogu koju je u postizanju gola imao Kokot.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije