Široki protiv Viteza nije priredio novu “golijadu”, ali je zasluženo slavio

Vitez već arhiviran, slijedi utakmica odluke na Grbavici

nogomet
Foto: Tomo Milićević
18.03.2014.
u 10:27

Trener Viteza Ante Miše nezadovoljan je igrom svoje momčadi, Musa je, pak, zadovoljan...

Bez osobitih napora i utroška “kerozina” Široki je svladao Vitez i zadržao 2. mjesto na ljestvici, s izgledima da skoči i na prvo ako u sljedećem kolu u derbiju na Grbavici svlada Željezničar.

Ispunili zadaću

O tom potom, sad se malo osvrnimo na nedjeljnu 2:0 pobjedu protiv postrojbi Ante Miše koji se nakon utakmice nije baš činio sretnim:

- Što reći osim – igrali smo jako loše protiv momčadi koja ima puno veću kvalitetu od nas. Široki je jednostavno bolji i jači, to se vidjelo od početka do kraja utakmice. Pokušali smo, ali nismo uspjeli uspostaviti kontrolu igre na sredini i loše smo se postavljali u prekidima. Čestitam Širokom na pobjedi:

- Ne bih se baš složio s Mišom da je Vitez slabo igrao. Mi smo ušli u igru kao favoriti, zato ovo nije bila lagana utakmica. Zadaću smo na kraju ispunili, ostvarili pobjedu i sad idemo igrati derbi prvenstva na Grbavici protiv Željezničara, bio je nakon susreta pobjedom zadovoljan trener Slaven Musa, ali zabrinut za stanje ozljede Ivice Džidića koju je zadobio minutu prije kraja utakmice. Inače, u jučerašnjem smo izvješću “oštetili” Džidića za pogođenu vratnicu u 39. minuti. Naime, napisali smo kako je vratnicu iz velike gužve zatresao Marić. Uz dva pogotka Široki je stvorio još nekoliko prigoda.

Najučinkovitiji napad

Nije ih iskoristio, ali pobjeda ipak nije dolazila u pitanje. Ipak, Široki ima najučinkovitiji napad – zabio je čak 47 pogodaka u 22 utakmice (osam više od Zrinjskog, drugoplasiranog na ovoj ljestvici). Wagner, vodeći strijelac prvenstva (12), ovaj put nije pogodio iako je imao odličnu prigodu nakon što ga je poslužio Ćorić. Zato je Ćorić bio učinkovit i zabio svoj deveti pogodak, pa je došao u poziciju možda do kraja prestići Wagnera. Sve bliže vrhu je i Zakarić, koji je protiv Zvijezde zabio dva, protiv Viteza jedan pogodak, te je stigao do brojke šest...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije