Vatrogasci imali posla

Više požara na području Hercegovine, gorjelo i Hutovo blato

pozar hutovo blato
01.01.2016.
u 12:31

Park prirode Hutovo blato zahvatio je požar koji je zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca brzo ugašen

Više požara izbilo je na Silvestrovo na području Širokog Brijega i Čapljine gdje je gorio i park prirode Hutovo blato, izvijestili su u petak mediji u BiH pozivajući se na izvještaje gasitelja.

Park prirode Hutovo blato zahvatio je požar koji je zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca brzo ugašen.

'Nakon što smo dobili dojavu o požaru u Parku prirode Hutovo blato izašli smo na teren a vatra je ugašena nakon dva sata', rekao je zapovjednik Protupožarne postrojbe Čapljina Mate Jurković. U gašenju požara sudjelovalo je osam vatrogasaca s dva vozila. 

Na području Hutova blata posljednjih godina požari većih razmjera su poremetili ravnotežu biljnog i životinjskog svijeta parka, u kojemu je preko zime obitavalo više od 400 vrsta ptica, a zabilježeno je preko 600 vrsta biljnog svijeta. 

Na području Širokog Brijega u kasnim popodnevnim satima izbilo je više požara u mjestima Dobriču, Gracu, na Bošnjakovu brdu i Japlanici, no nisu ugrožavali obiteljske kuće. Zahvaćena su područja sa šumom i niskim raslinjem. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?