Mostar

Više od 40 predavanja i 16 operativnih zahvata

Medicina
Stojan Lasić
31.05.2013.
u 10:09

Za deset godina simpozija, Mostar je posjetilo mnoštvo stručnjaka koji su svaki put svojim znanjem pomogli i bolnicu i pacijente

Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru jučer je ugostio brojne eminentne goste, liječnike dječje kirurgije i urologije iz Njemačke, Italije, Švicarske, Hrvatske, BiH i zemalja regije koji su nazočili svečanom otvorenju X. simpozija iz dječje kirurgije i urologije s međunarodnim sudjelovanjem. Novinarima se prije početka simpozija obratio ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice prof. dr. sc. Ante Kvesić koji je kazao da se simpozij zaista može zvati tradicionalnim zbog svoga trajanja te da posebno tu cijeni praktični, operativni dio. Posebno je zahvalio svim poznatim gostima, liječnicima koji su pristigli u Mostar. “Puno ljudi se promijenilo ovdje, važnih imena iz dječje kirurgije i urologije. Jako sam im zahvalan i mislim da su puno toga donijeli našoj bolnici i pacijentima. Želim vas podsjetiti da je za oko 10 godina napravljeno preko 120 kompliciranih operacija iz hipospadija. Mislim da je naša priča oko simpozija jedan dobar pogodak i putokaz kako bi to trebalo raditi, mislim da smo jedan dobar primjer”, naglasio je ravnatelj Kvesić. Prof. dr. med. Nicola Capozza iz Italije, jedan od predavača na desetom po redu simpoziju, kazao je da je cilj dječje kirurgije u Mostaru, u Italiji pa i u cijelome svijetu, da se bude minimalno invazivan. “Za to postoje najmanje dva razloga - to je velika prednost za djecu jer manja invazivnost podrazumijeva brži oporavak, a drugi razlog je ekonomični, jer vlasti daju sve manje novca za liječenje pa se ovom metodom skraćuje boravak u bolnici a time i troškovi prilikom liječenja. Inače, tijekom trajanja seminara održat će se više od 40 predavanja o najnovijim saznanjima iz dječje kirurgije i urologije te će se izvesti 16 operativnih zahvata na malim pacijentima iz svih krajeva BiH i iz RH. Izvođenje operativnih zahvata prenosit će se videolinkom te će sudionici simpozija sve to moći pratiti u velikoj dvorani Medicinskog fakulteta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?