promatračka grupa

Više od 40 džihadista ubijeno u zračnim udarima u sjevernoj Siriji

sirija
20.01.2017.
u 11:23

Više od 40 boraca bivšeg ogranka al-Qaide u Siriji, fronta Fateh al-Sham, ubijeno je u zračnim udarima po njihovom logoru u sjevernoj Siriji u četvrtak navečer, priopćila je u petak promatračka grupa.

Sirijska opservatorija za ljudska prava priopćila je da ne može odmah potvrditi tko je izveo zračne udare u zapadnom dijelu pokrajine Aleppo, prenosi Fena. 

Koalicija pod američkim vodstvom kao i snage sirijske vlade i njihove saveznice Rusije izvodili su napade na mete Fateh al-Shama u posljednjim tjednima. 

- Borbeni zrakoplovi, koji su mogli biti ruski ili koalicijski, napali su logor Fateh al-Shama u  mjestu Jabal al-Sheikh Suleiman  - priopćila je Opservatorija sa sjedištem u Britaniji.

Džihadistička grupa, ranije poznata kao Al-Nusra front i nije obuhvaćena primirjem dogovorenim uz rusko i tursko posredovanje koje je stupilo na snagu 30. prosinca, pretrpjela je velike gubitke u zračnim udarima u posljednjim tjednima. 

Stotinjak njenih boraca ubijeno je od početka godine, sudeći po promatračkoj grupi.

Fateh al-Sham u savezništvu je s islamističkim pobunjeničkim grupama i zajednički oni kontroliraju praktično kompletnu pokrajinu Idlib na sjeverozapadu kao dijelove pokrajine Aleppo.

Njihovo savezništvo omelo je ranije pokušaje da se dogovori primirje između vlade i nedžihadističkih grupa jer Damask i njegovi saveznici navode prisustvo Fateh al-Shama kao razlog za nastavak neprijateljstava u regijama koje oni kontroliraju, prenosi AFP.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije