Domovi zdravlja sve puniji

Viroze zbog vremena traju od 10 do 15 dana što je neuobičajeno

'prehlada'
Foto: ''
24.10.2014.
u 09:17

Velike oscilacije temperature donijele probleme, u Mostaru i Sarajevu povećan broj pacijenata

Promjenjivo vrijeme prouzročilo je zdravstvene probleme velikog broja bh. građana. Domovi zdravlja, hitne pomoći, ordinacije..., puni su onih koji imaju tegoba, najviše zbog vremena. Osobito je velika gužva posljednjih dana u čekaonicama za liječničku pomoć, a telefoni u hitnim službama, nakon nagle promjene vremena i zahladnjenja koje je građane BiH i susjednih zemalja preko noći natjeralo da posegnu za čizmama i jaknama, sve više zvone. To je za “Večernji list” potvrdio i šef Hitne pomoći u Mostaru Zdenko Klarić. - Već mjesec i pol dana osjetan je porast pacijenata s virusnim oboljenjima, a nagla promjena vremena sada dodatno pogoršava situaciju. Kronični bolesnici i meteoropati osjećaju izraženije probleme. Ovakvo vrijeme utječe i na psihu građana pa je potreban oprez i prisebnost vozača jer je osjetan i porast prometnih nesreća, a sve je prouzročeno vremenom. Također, može se javiti i anksioznost - kaže šef Hitne pomoći u Mostaru čiji tim ovih dana neprekidno pomaže pacijentima.

U domovima zdravlja Sarajevske županije glasnogovornik Arman Šarkić ističe kako bilježe veći broj pacijenata. - Vremenske oscilacije koje su prisutne posljednjih nekoliko dana pogodovale su većem broju pacijenata koji dolaze s povišenom tjelesnom temperaturom - kaže Šarkić prenoseći riječi liječnice Vildane Bilić, specijalistice obiteljske medicine. - Postoji veći broj prolongiranih viroza koje traju deset do 15 dana, što je iznad prosjeka, a i to je pogodovano vremenskim neprilikama. Iako još nema pojave gripe, predznaci i simptomi su tu, a sve je opet uvjetovano vremenom - kazao je Šarkić ispred Doma zdravlja Sarajevske županije.

Ostatak teksta čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?