drastična promjena

Zima kratko "pokazala zube", već sljedeći tjedan stiže novo zatopljenje

BHmeteo
09.01.2024.
u 21:34

Za vikend se prema trenutnim prognozama očekuje sunčano vrijeme uz jače minuse i mraz u jutarnjim satima dok bi tijekom dana uz više sunca bilo nešto ugodnije i temperature u plusu.

Drugi tjedan siječnja proteći će u tipičnom vremenu za ovo doba godine, sa snijegom i temperaturama u minusu. Ipak i to će biti kratkotrajno s obzirom da meteorolozi najavljuju novo zatopljenje.

Do kraja ovog tjedna, širom Bosne i Hercegovine očekuje se hladno vrijeme, uz lokalno jače jutarnje minuse i zadržavanje snijega na tlu gdje je pao.

Sutra će većinom biti pretežito sunčano vrijeme, više oblačnosti moguće u sjeverozapadnim dijelovima Bosne. Bez padalina. U srijedu vjetar slab promjenjivog smjera. Jutarnja temperatura -11 do -4, na jugu do 3, dnevna temperatura -3 do 3, na jugu do 11 °C.

Za četvrtak meteorolozi sa BHMeteo.ba najavljuju većinom pretežito sunčano vrijeme. Nešto više oblačnosti najavljeno je na jugu zemlje, ali bez padalina. Jutarnja temperatura -13 do -5, na jugu do 2 stupnja, dnevna temperatura -1 do 6, na jugu do 12.

U petak, 12. siječnja je moguć kratkotrajan prodor hladnijeg zraka sa sjeveroistoka kontinenta koji bi nam uz naoblačenje donio lokalno malo snijega ili njegovo "provijanje" u Bosni, piše Klix.ba.

Za vikend (13./14.01.), prema trenutnim prognozama očekuje se sunčano vrijeme uz jače minuse i mraz u jutarnjim satima dok bi tijekom dana uz više sunca bilo nešto ugodnije i temperature u plusu.

Ali, pripremimo se za drastičnu promjenu vremena. Naime, od idućeg tjedna, 15. siječnja, zima se povlači prema sjeveru.

Očekuje se osjetno zatopljenje i povremena južina uz "aktiviranje" Atlantika.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?