ODLUKA

Zdenko Ćosić iz HDZ-a BiH novi mandatar Vlade ZHŽ-a

cosic
VL FOTO
10.08.2010.
u 12:09

Novi mandatar bi u roku petnaestak dana trebao predložiti novi sastav vlade ove županije

Zdenko Ćosić je novi mandatar Vlade ZHŽ-a. Kako doznaje Večernjak, zastupnici u Skupštini ZHŽ-a su skupili dovoljnu većinu od 12 glasova za smjenu Vlade Zvonke Jurišića, a predsjednik Skupštine Zlatan Jurilj danas bi trebao i službeno imenovati novog mandatara Vlade. Prema prvim, provjerenim informacijama, ta zadaća će pripasti Zdenku Ćosiću, koji je član HDZ-a BiH.

Novi mandatar bi u roku petnaestak dana trebao predložiti novi sastav vlade ove županije. To će se dogoditi samo mjesec dana prije općih izbora koji će se održati početkom listopada. Koalicija HDZ 1990 - HSP BiH - Radom za Boljitak nakon prošlotjedong izglasavanja nepovjerenja njihovoj vladi najavili su podizanje tužbi Ustavnom sudu Federacije BiH, smatrajući kako je odluka nelegalna i da nije donesena glasovima skupštinsk većine. Njihove tvrdnje opovrgava aktualni predsjednik Skupštine Zlatan Jurilj, istićući kako je sve legalno i legitimno, te da je koalicijska vlada HDZ-a 1990 - HSP BiH - NS Radom za Boljitak stvar prošlosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?