sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH

Zastupnici SNSD-a ponovno napustili sjednicu Parlamenta BiH

ps bih
29.01.2015.
u 11:46

Na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH nije usvojen prijedlog šefa Kluba poslanika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Staše Košarca da se u dnevni red uvrsti prijedlog za smjenu predsjedavajućeg Zastupničkog doma PSBiH Šefika Džaferovića.

- Imamo jasan politički stav i ambiciju da na jedan parlamentaran način pregovaramo o tome kako Džaferović ne može obnašati funkciju predsjedavajućeg Zastupničkog doma, s obzirom na činjenicu da su u proteklom mjesecu izrečene vrlo kvalificirane optužbe o tome kako Džaferović nije spriječio a niti poslije procesuirao ratni zločin nad Srbima u BiH - kazao je Košarac novinarima nakon što je napustio sjednicu. Dodao je kako će i svaki sljedeći put zastupnici SNSD-a napustiti sjednicu ako u dnevni red ne bude uvršten prijedlog o smjeni Džaferovića. Zastupnici se danas neće izjašnjavati o Prijedlogu zakona o izmjenama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagač zastupnik Saveza za bolju budućnost Mirsad Đonlagić.  - Tako je odlučeno, jer se o izmjenama zakona čeka mišljenje Vijeća ministara BiH, ministra financija, te Komisije za financije i proračun - kazao je Đonlagić. Komisija za financije i proračun odgodila je izjašnjavanje o ovom prijedlogu zakona i zatražila od Vijeća ministara da u roku od 10 dana Komisiji dostavi mišljenje. Kolegij Zastupničkog doma odobrio je ovo produženje roka. Izmjene se odnose na ukidanje tzv. "bijelog kruha", odnosno člana 48. spomenutog zakona, kojim je propisano da "izabrani funkcioneri i nositelji funkcija nakon prestanka javne funkcije imaju pravo na naknadu za produženje radnopravnog statusa dok ne steknu radnopravni status kod drugog subjekta ili ne ispune uvjete za mirovinu, a najduže godinu dana počevši od dana prestanka javne funkcije“. Na zahtjev Komisije za vanjske poslove s dnevnog reda skinuta je točka o davanju suglasnosti za ratifikaciju Sporazuma između Vijeća ministara BiH i vlade Francuske koji se odnosi na mobilnost mladih i još nekoliko međunarodnih sporazuma i ugovora.

Ključne riječi

Komentara 3

RO
rosa
21:12 29.01.2015.

Čova i Baja u akciji?

BR
brodarevac
15:52 29.01.2015.

kad su Dodu trebali da sude rečeno je da mu Bošnjaci nemogu suditi, kad je Čova suđen rečeno je da nije kriv dok se ne donese presuda a sad HDZ opravdava snsd ove zahjteve kao legitimne, a bijeli kruh HDZ neće da ukine zato što neznaju šta će s novcem pročitajte izjave na vjesti.ba

CO
cope
04:24 30.01.2015.

Pacijentu nisu te jos vratili na psihijatriju

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije