Grad raspisao javni poziv za dodjelu proračunskih sredstava za sportske projekte u 2024.

Za razvoj sporta i tjelesne kulture u Ljubuškom izdvojeno 215.000 KM

14.02.2024.
u 18:49

"Javni poziv raspisujemo na početku godine, početkom veljače, tako da svi ti sportski klubovi znaju na koja sredstva mogu računati od Grada, da znaju kako, u skladu s tim, mogu planirati sva sportska natjecanja i događaje, organizacije i manifestacije, promocije knjiga, glazbene večeri, organizacije raznih festivala tijekom cijele godine", rekao je Markotić

 

Prema ustaljenoj praksi, Grad Ljubuški i ove će godine financijski poticati razvoj sporta i tjelesne i zdravstvene kulture. Naime, Gradsko vijeće Ljubuškog na posljednjoj je sjednici donijelo odluku o uvjetima, kriterijima i postupku dodjele proračunskih sredstava za projekte iz područja sporta za 2024. godinu, a potom je ljubuški gradonačelnik Vedran Markotić raspisao javni poziv za dodjelu tih sredstava.

Transfer 280.000 KM

– Trudimo se svake godine povećati iznos i za naše sportaše, pojedince i sportske klubove. Svjedoci ste i da tijekom cijele godine razne naše udruge, od Biliga, Napretka i svih ostalih, organiziraju razne kulturne događaje na području Grada Ljubuškog i naravno da im mi moramo osigurati potporu. Došli smo u situaciju da javni poziv raspisujemo na početku godine, početkom veljače, tako da svi ti sportski klubovi znaju na koja sredstva mogu računati od Grada, da znaju kako, u skladu s tim, mogu planirati sva sportska natjecanja i događaje, organizacije i manifestacije, promocije knjiga, glazbene večeri, organizacije raznih festivala tijekom cijele godine – rekao je vijećnicima gradonačelnik Vedran Markotić osvrćući se, uz projekte iz područja sporta, i na projekte iz područja kulture. Po ovom javnom pozivu za projekte iz područja sporta, ove godine dodijelit će se 215.000 KM. Inače, u ovogodišnjem gradskom proračunu transfer za sport planiran je u ukupnom u iznosu od 280.000 KM. Na javni poziv mogu se prijaviti brojni nositelji sportskih aktivnosti: sportski klubovi, udruge iz oblasti sporta, sportski savezi, sportski klubovi invalidnih osoba, mjesne zajednice koje održavaju sportske manifestacije, sportaši pojedinci koji sudjeluju na međunarodnim natjecanjima. No, moraju ispunjavati dva osnovna uvjeta – da imaju sjedište/prebivalište na području Grada Ljubuškog i da imaju ostvarene značajne rezultate u području sporta. Međutim, postoji iznimka, na javni poziv mogu se prijaviti nositelji sportskih aktivnosti koji nemaju sjedište/prebivalište na području Grada Ljubuškog ako je projekt od značaja za Grad Ljubuški. Prijavu za dodjelu sredstava mogu podnijeti nositelji sportskih aktivnosti čiji se programi, projekti i aktivnosti odnose na: županijska, federalna i državna natjecanja, na aktivnosti i natjecanja sportskih klubova koji nemaju ligaška natjecanja (turniri i sezonska natjecanja), na organizaciju službenih državnih i međunarodnih natjecanja, na aktivnosti i natjecanja sportskih klubova invalida, na sportske aktivnosti i natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola i studenata. U obzir za dodjelu sredstava dolaze nositelji sportskih aktivnosti za sljedeće potrebe: nabava specifične opreme i rekvizita za sportske udruge, adaptacija i opremanje sportskih objekata, pripreme i natjecanja perspektivnih sportaša - članova reprezentativnih vrsta (kadeti, juniori i seniori) i koji su postigli zapažene rezultate na federalnoj, državnoj, balkanskoj, europskoj i svjetskoj razini u prethodnoj godini, zatim za organiziranje ligaških natjecanja, seminara, manifestacija značajnih za Grad Ljubuški i šire područje, za organiziranje manifestacija koje uključuju sudjelovanje školske djece i mladeži u cilju poboljšanja zdravlja (rekreativni sport i sport za svakoga).

Odbojkaški klub Ljubuški ima dvije dobne skupine mladih odbojkašica s oko 40 djevojčica – prva dobna skupina od prvog do petog razreda i druga od šestog do devetog razreda.

– Već nekoliko godina, otkako Grad raspisuje natječaje, sudjelujemo sa svojim projektima i mogu reći da smo, kao klub, vrlo zadovoljni. Tako nam je puno lakše, Grad se odnosi korektno, sve ono što dobijemo kroz projekt bude isplaćeno. Prošle godine prijavili smo se s projektom "Srcem za Ljubuški", dobili smo 5000 KM, sva sredstva su opravdana. Utrošili smo ih za kupnju opreme, za odigravanje turnira, utakmica, za izlete s djevojkama, osiguranje i tekuće troškove. Prijavit ćemo se i sada na raspisani javni poziv, ići ćemo ponovno s našim logom "Srcem za Ljubuški". U tijeku smo s prikupljanjem dokumentacije, razmislit ćemo za koje potrebe i namjenu ćemo se prijaviti s našim projektom – kaže Ivana Vukojević, trenerica u klubu mlađih dobnih skupina OK Ljubuški, zadužena za pripremu projekata. U javnom pozivu je naglašeno da podnositelji prijava, koji su u 2023. godini ostvarili pravo na dodjelu proračunskih sredstava Grada Ljubuškog, a nisu dostavili opisno i financijsko izvješće o utrošenim sredstvima, nemaju pravo na dodjelu sredstava u 2024. godini.

Neograničen broj projekata

Može se prijaviti na ukupan iznos projekta ili dio nedostajućih sredstava i može se natjecati s neograničenim brojem projekata, tako da je moguće da se podrži više projekata jednog podnositelja. Poziv je objavljen 7. veljače, a rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana njegova objavljivanja.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije