Summit 100

Za napredak potrebna nova energije, inovacija i inspiracija

summit 100
28.05.2016.
u 10:13

U regiji je potrebna nova energije, inovacija i inspiracija kako bismo bili u korak s promjenama u svijetu – istaknuto je na panelu kojim je započeo drugi dan Summita 100 biznis lidera jugoistočne Europe koji se u Sarajevu održava pod pokroviteljstvom političkih lidera regije.

Edin Mehić iz tvrtke Posao.ba and Networks business hub je kazao da su inovacije jedna od najvažnijih komponenti ukoliko ovaj dio Europe želi uhvatiti korak s ostatkom svijeta. Jedan od najvećih problema u ovoj oblasti, smatra Mehić, jeste neuvezanost cjelokupnog sustava, prije svega obrazovnih institucija, investitora i kapitala.

Izdvojio je pozitivni primjer Slovenije gdje su prije četiri godine krenuli s dva milijuna eura investicija, a danas je to tržište od 178 milijuna investicija u inovativne biznise, start-up i slično. Po njegovim riječima, u ovom procesu je važno donijeti odluku koja treba biti racionalna, ali i emotivna uz podršku cjelokupnog sustava.

Na panelima i tijekom rasprava biznismeni iz regije će i danas iznijeti svoje ideje, vizije i stavove o gospodarskim tokovima, a u središtu pozornosti je energetika. Naravno, razgovarat će se i o ostalim temama iz poslovnog svijeta, kao što su prometna infrastruktura, poljoprivreda, turizam, informacijske tehnologije...

Osnovni cilj Summita 100 i poslovnih ljudi iz regije je da probaju ujediniti tržište od preko 25 milijuna ljudi, kako bi se pokrenule nove inicijative, projekti, povećao broj zaposlenih i zajednički nastupilo na globalnom tržištu.

Sudionici Brdo-Brijuni procesa, kako je najavljeno, poslijepodne u okviru predsjedničkog panela „Dogovor za novo doba“, prisustvovat će Summitu 100 biznis lidera jugoistočne Europe.

Pokrovitelj Summita 100 je Predsjedništvo BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije