Očuh Dubravko Lovrenović poručuje

Za Mahira ćemo pravdu tražiti na Sudu za ljudska prava

06.03.2016.
u 07:00

Nakon što se Županijsko tužiteljstvo SŽ nakon dva mjeseca opsežne istrage oglasilo o rezultatima istrage vezane uz tragičnu smrt dječaka Mahira Rakovca, prema kojima je utvrđeno kako nijedan dokaz ne potvrđuje da je nad Mahirom vršeno seksualno ili fizičko nasilje, te da ništa ne upućuje na dostajanje kaznenog djela, reagirao je s priličnim ogorčenjem Dubravko Lovrenović, očuh Mahira Rakovca, piše Večernji list BiH. Dubravko Lovrenović je nakon okončanja istrage u ovom predmetu kazao kako je odluka Tužiteljstva SŽ “donekle razočaravajuća, ali nikako iznenađujuća.

Prije svega, želim kazati uime svoje supruge i u vlastito ime kako je odluka Tužiteljstva SŽ za nas donekle, samo donekle, razočaravajuća, ali nikako iznenađujuća.

Naime, cijelo vrijeme pretpostavljali smo, očito s razlogom, jer smo se upoznali u međuvremenu s praksom Tužiteljstva SŽ, kako se tamo radi i kako se postupa s ljudima, svjedocima i neću reći da to rade namjerno, ali posljedice su iste - zapravo se od žrtve pravi optuženi, kazao je Lovrenović. On je također kazao kako su tvrdnje koje su iznesene tijekom konferencije za medije skandalozne.

Tvrdnje koje su eksplicitne i koje su iznesene tijekom konferencije za medije u Tužiteljstvu SŽ ne samo da su neistinite nego su skandalozne i one će zapravo postati, i već jesu, osnova za naš prigovor koji ćemo svakako uložiti, svjesni unaprijed kako ni od tog prigovora ne očekujemo zaista suviše, te svjesni i postajući svakim danom svjesniji kako je naše konačno pravno odredište i naša konačna adresa na kojoj ćemo tražiti, a ja sam uvjeren da ćemo pravdu za Mahira dobiti, Sud za ljudska prava u Strasbourgu”, naglasio je Lovrenović. Mahirov slučaj nije više samo slučaj samoubojstva jednog dječaka, koji je uslijedio kao rezultat ne vršnjačkog nasilja, nego bullyinga, stručnog izraza koji je općeprihvaćen i detaljno opisan kao sustav za navođenje na samoubojstvo. Lovrenović i dalje smatra kako je glavni krivac Internacionalna škola, a kada je riječ o tvrdnjama Tužiteljstva da nikada nije pribavljena snimka s diktafona, Lovrenović se poziva na zapisnik MUP-a o dobrovoljnoj predaji diktafona Olimpus koji je predao, a gdje mu se gubi trag smatra skrivanjem dokaza, kao i činjenicu da je glavnom svjedoku u vrijeme istrage omogućeno 4. siječnja otputovati izvan BiH, a riječ je o dječaku nad kojim je također izvršeno seksualno nasilje. Stoga Lovrenović kaže: “Ostajem pri iskazu prema kojemu je dječakova majka potvrdila da je mjesecima krvario”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije