tradicija u banja luci

Za "časni krst" zaplivala 33 mladića, najbrži bio David Komljenović

Foto: Nezavisne
19.01.2020.
u 13:54

Dvadesetjednogodišnji David Komljenović je pobjednik plivanja za "časni krst" u Banja Luci. U konkurenciji 33 mladića on je bio najbrži u hladnom Vrbasu.

"Ovo je prva godina da sudjelujem i odmah pobjeda. Čestitam svima koji su zaplivali na današnji dan. Ovo je posebnan simbol i nije mi bilo uopće hladno. Nadam se da će se tradicija nastaviti i da ćemo i sljedeće godine zalivati", kazao je Komljenović, pišu Nezavisne. 

Plivanje za "časni krst" na rijeci Vrbas u Banja Luci je tradicionalno organizirano u okviru obilježavanja blagdana Bogojavljenja.

Plivanju za "časni krst" prethodila je misa u Hramu Hrista Spasitelja, nakon čega je ispred hrama krenula procesija do mosta Patre.

U procesiji, koju je predvodio episkop banjalučki Jefrem, bilo je nekoliko tisuća Banjolučana. 

U procesiji su sudjelovali srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik NS RS Nedeljko Čubrilović, gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić i predsjednik gradske Skupštine Zoran Talić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?