MARIO ČULJAK

“Vrh HSP-a BiH nas je dvaput izdao, sad prelazimo u HSP HB”

capljina
VL FOTO
23.11.2010.
u 08:37

Mario Čuljak je za govornicom obznanio svoje istupanje iz redova HSP-a BiH i prelazak u novi HSP HB koji vodi ministrica Vesna Pinjuh

Ni dvadeset minuta nije trajala jučerašnja 15. sjednica čapljinskoga Općinskoga vijeća. To je i rekordno najbrža sjednica Općinskoga vijeća Čapljine u ovom sazivu, a vijećnici jučer nisu bili raspoloženi za neke šire i ozbiljnije rasprave pa su sve točke dnevnog reda usvajane bez rasprave.

Istupanje HSP-ovaca

Da ne bude sve tako „dosadno“, pobrinuo se vijećnik Mario Čuljak koji je za govornicom obznanio svoje istupanje iz redova HSP-a BiH Čapljina i prelazak u novi HSP Herceg Bosne koji vodi ministrica Vesna Pinjuh. “Po ulasku u HSP BiH vjerovao sam da je to ispravna opcija, a na kraju sam se uvjerio da je to u biti podanička politika koja nam je podarila dvije izdaje. Prva je bila 2008. godine kada se na bijedan način i samo tri dana pred općinske izbore izdao naš kandidat za općinskog načelnika. Tada smo morali u radijskoj emisiji uoči samih izbora od kandidata druge stranke doznati da je HSP odustao od svoga kandidata za tu funkciju. Druga je izdaja uslijedila sada, nakon ovih općih izbora, kada je gospodin Zvonko Jurišić iskoristio svoj kompenzacijski mandat i otišao u pregovore s onima koji su nas do jučer, uz ostalo, prozivali komunjarama.

Izmijenjena slika

Stoga čapljinski pravaši, i to cijela podružnica, prelaze u HSP HB”, istaknuo je dojučerašnji jedini vijećnik HSP-a BiH u Općinskom vijeću Čapljine. Ovo je peto istupanje vijećnika iz svojih stranaka (prije Čuljka su četiri vijećnika HDZ-a 1990 prešla u redove HDZ-a BiH ili su postali neovisni vijećnici) pa je sada već znatno izmijenjena slika i omjer snaga u Općinskome vijeću. Uz to novo političko preslagivanje vijećnici su, uz ostalo, usvojili prijedlog odluke o izmjeni odluke o uvjetima i načinu dodjele i korištenja građevinskog zemljišta, prijedlog odluke o pokretanju postupka za imenovanje članova tijela upravljanja Osnovne škole Čapljina i Osnovne škole Vladimira Pavlovića Čapljina, prijedlog odluke o promjeni statusa nekretnine u općoj uporabi... Tu su još i imenovanja članova Školskog odbora Osnovne škole Čapljina iz reda roditelja djece i zaposlenika škole, kao i prijedlozi za dodjelu zemljišta na korištenje.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar bucalo
bucalo
01:32 24.11.2010.

nije mi samo jasno zasto ovi svi politicari lazu sebe ,nisu ovo 1950 nego 2011 svatite to jednom

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?