NUŽNOST
Povratak na članak

Vratiti se Herceg-Bosni zbog kršenja sporazuma iz Daytona

Jednome konstitutivnom narodu omogućeno je da utječe na zakonodavnu reprezentaciju drugog naroda, čime je povrijeđeno pravo koje jednome narodu pripada na temelju njegove konstitutivnosti

Komentari 9

H2
hercegovac - 2
15:57 17.08.2014.

Izvrsna analiza dr. Pehar-a uz napomenu da je Međunarodna zajednica kršila Daytonski sporazum namećući svoje amandmane na štetu Hrvatskog naroda i uz nažalost potporu pojedinih Hrvata kojima je bila samo vlast u cilju a ne narod i ako je poznatoo da su obje strane ravnopravne potpisnice "nesretnog" sporazuma u Daytonu. Vratiti Sporazum u izvorne okvire tako da Potpisnice budu ravnopravne u daljnjim pregovorima u reformi Ustava, a oni koji su ga uporno kršili i provodili ne bi smjeli sudjelovati u tim istim pregovorima zbog odgovornosti ( kažnjavalo se za manje prijestupe kršenja istog od strane Visokog predstavnika ).

VL
DJ
djurex
11:52 17.08.2014.

Da ne pricamo o mostaru i kako se tamo glasa i ciji glas koliko vrijedi....

VL
UJ
ujo123
15:52 17.08.2014.

Tako je !!!! To vam je najpametnije.... Još da imamo polunormalnog političara da to kaže... Ko zna gdje bi nam bio kraj !!!!!

VL
JM
jezero-matica
13:48 17.08.2014.

Nevaljali Dayton nije toliko bio poguban za Hrvatski narod,koliko su bile promjene poslije Daytona koje su redom isle na stetu nas Hrvata!

VL
VE
verakruz
22:38 17.08.2014.

Gospodine Pehar... Kapa do poda!

VL
HE
hercegovačkiponos
22:50 17.08.2014.

Ima li netko od ovih naših jadnih političara da ovo prevede na glavne svjetske jezike, pošalje svim ministrima vanjskih poslova, napravi diplomatsku ofanzivu, okupi još ovako stručnih i sposobnih stručnjaka kao što je gospodin Pehar??? Ili je važnije zgrtanje novaca i vodanje ljubavnica po pokupovanim nekretninama?

VL
CI
cinbenik
20:33 18.08.2014.

E moj Pehar.Pa HZHB je obznanjena 1993,za nju niti su glasovali Hrvati BiH,nego za jedinstvenu BiH,a niti su ratovali Hrvati Bosne 1992...Prva najteza godina rata HZHB nie postojala,i pored toga sto je slicni zele prikazati da je utemeljena na dan pada Vukovara,sto je apsurd jer su Hrvati 1992 u trecem mjesecu glasovali za nezavisnu BiH...Najbolje je vratiti stanje na preratno,iskljuciti HDZe iz pregovora jer je prodao B.Posavinu i interesira ih samo HDZe regija..Istina je samo jedno da Hrvate Bosne spasava samo MZ,od HDZe trgovine njima po potrebi za HDZe regiju.........Sjetimo se samo obecanih i zamisljenih HDZe zelja,i potpisnih sporazuma od HDZea.....

VL
CO
cope
17:09 17.08.2014.

Gospodin Pehar poziva na vracanje HB a zna da je to po presudi Haskog suda zajednica nastala na udruzenom zlocinackom poduhvatu tadasnjeg vrha Republike Hrvatske i tkz HB ,i da su njezini celnici osudjeni u Hagu.Ili gosp. Pehar prznaje samomo presude Haskog suda kojima su pojedini Hrvati oslobodjeni krivnje kao Gotovina, Markac........

VL
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.