NIKOLA LOVRINOVIĆ:

Vlast u SBŽ-u će se formirati nakon sastanka u Mostaru

lovrinovic
Srećko Stipović
04.09.2011.
u 10:56

Lovrinović uvjeren da će se uskoro, kako kaže, zaustaviti “nasilje” stranaka platforme nad biračkom voljom Hrvata SBŽ-a

U Bugojnu je jučer održana 8. izborna skupština ŽO HDZ-a BiH na kojoj su 174 izaslanika izabrala novi saziv Županijskog i Nadzornog odbora HDZ-a BiH Srednjobosanske županije.

Inzkova odluka

Novi će saziv ŽO stranke na nekoj od idućih sjednica izabrati i novoga predsjednika, odnosno čelništvo stranke. Govoreći o urađenom u protekle četiri godine, Nikola Lovrinović, predsjednik ŽO HDZ-a BiH, kao najvažniji događaj izdvojio je odluku visokog predstavnika koja se tiče provedbe rezultata prošlogodišnjih Općih izbora, a koja tek treba biti provedena. „HDZ BiH je izborni pobjednik u SBŽ-u. Broj mandata koje smo u županijskoj Skupštini osvojili na proteklim Općim izborima povećao se sa šest na sedam. Međutim, vlast još nismo formirali, ali ja sam optimist da ćemo uskoro dobiti vlast u skladu s izbornim rezultatima i provesti odluku visokog predstavnika. Mi iniciramo i zajedno s HDZ-om 1990 otvoreni smo za pregovore o formiranju vlasti sa strankama potpisnicama platforme. Novi saziv ŽO HDZ BiH čeka nastavak pregovora kako bi se formirala vlast u skladu s biračkom voljom Hrvata središnje Bosne“, kazao je, uz ostalo, Lovrinović. Podnoseći izvješće o radu stranke podsjetio je da su dva HDZ-a sa strankama platforme na državnoj razini postigla dogovor o formiranju vlasti u SBŽ-u, ali on dosad nije proveden na terenu. “Čekamo sastanak stranačkih čelnika u Mostaru u ponedjeljak nakon kojeg bismo krajem idućeg tjedna i mi u SBŽ trebali za pregovarački stol i nadam se da ćemo dogovoriti formiranje vlasti na tragu odluke OHR-a“, izjavio je Lovrinović uvjeren da će se uskoro, kako kaže, zaustaviti „nasilje“ stranaka platforme nad biračkom voljom Hrvata SBŽ-a.

Poslali poruku

Predsjednik ŽO HDZ BiH kazao je kako ova stranka ne može biti zadovoljna rezultatima općinskih izbora u pojedinim srednjobosanskim općinama, ali je uvjeren da će se izgubljene pozicije vratiti već na idućim izborima. „Pred nama su općinski izbori 2012. godine. Vjerujem da ćemo uspjeti vratiti načelnike općina u onim općinama gdje smo ih izgubili, a novi saziv ŽO, uz ostalo, čeka i kvalitetna priprema bez koje nema rezultata“, kaže Lovrinović.

Predsjednik ŽO HDZ-a naglasio je i kako Bugojno nije slučajno odabrano za mjesto održavanja izborne skupštine. „Mi izbornu skupštinu svaki put održavamo u drugom mjestu. Ovaj put smo željeli da to bude Bugojno jer želimo poslati hrvatskim povratnicima poruku da nisu zaboravljeni i da smo uz njih kako bismo im pomogli ispraviti nepravde počinjenu u ratu, ali i one koje im se čine svakoga dana“, poručio je Lovrinović. „Nama puno znači što se uz sve probleme koje imamo mi Hrvati ovdje u Bugojno, počevši od traganja za tijelima naših nestalih do nemogućnosti pronalaska posla i nezastupljenosti u općinskim tijelima uprave u skladu s popisom iz 1991. godine, na ovaj način šalje jedna poruka da nismo zaboravljeni“, kazala je Greta Kuna, predsjednica OO HDZ-a BiH Bugojno.

Na izbornoj skupštini, uz ostale, bila je i Slavica Josipović, predsjednica ŽO HDZ 1990, koja je na ovaj način još jednom poslala poruku o čvrstoj i neraskidivoj koaliciji dva HDZ-a u SBŽ-u. Što se štrajka policijskih službenika te zaposlenih u tijelima uprave i pravosuđu tiče, Lovrinović je kazao kako njihove zahtjeve smatra opravdanim.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?